Antonescu confirma: Voi propune excluderea lui Chiliman din partid

Vineri, 24 Mai 2013, ora 19:09
3281 citiri
Antonescu confirma: Voi propune excluderea lui Chiliman din partid

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat ca va propune excluderea primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, din partid.

"Eu voi face propunerea iar, conform statutului, decizia va apartine Delegatiei Permanente", a spus liderul PNL, vineri, la Adevarul Live.

Afirmatia presedintelui liberal a fost facuta in contextul excluderii lui Vlad Moisescu din partid si al zvonurilor potrivit carora pe lista celor care urmeaza sa fie dati afara se afla si Andrei Chiliman.

Excluderi in PNL: In ce conditii s-ar mai intoarce Moisescu in partid

"Aceste persoane au angajat discutii pentru o alta constructie politica, din care PNL nu face parte. Firesc ar fi fost sa demisioneze", a apreciat Antonescu, precizand ca este "perfect de acord" cu excluderea lui Chiliman

"Este un lucru elementar, nu poti face parte din doua constructii politice sau din doua partide in acelasi timp.

Se spune, cu foarte multa superficialitate, in opinia mea: 'au fost dati afara pentru ca au criticat'. Pai, acesti oameni, domnul Chiliman, domnul Moisescu, de mai bine de un an, in toiul campaniei electorale, in fiecare saptamana, au facut cele mai greu de imaginat atacuri la adresa mea ca presedinte al partidului, la adresa restului conducerii partidului, la adresa strategiei partidului, pe care n-am hotarat-o eu niciodata singur si, totusi, nu au fost exclusi.

Acum insa suntem mult prea departe si riscam sa generam sau sa intretinem, sa toleram un soi de promiscuitate politica, absolut nesanatoasa", a comentat Crin Antonescu.

Diana Tusa, deputat PNL: In partid este dictatura, multi se feresc sa vorbeasca - Interviu

In ceea ce priveste conflictul din USL, iscat de unele declaratii ale senatorului Sorin Rosca Stanescu, Antonescu spune ca s-a lamurit orice problema si conflictul "este inchis" inca de saptamana trecuta.

Fostul presedinte al PNL Sector 1, Vlad Moisescu, a fost exclus din partid, miercuri seara, decizia fiind luata de Biroul Politic Teritorial al PNL Sector 1. In aceeasi sedinta au mai fost exclusi alti 11 liberali.

Potrivit unor surse din PNL citate de B1 TV, urmeaza ca luni la Delegatia Permanenta Nationala sa fie propusa excluderea din partid a primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, a deputatului Diana Tusa si a senatorului Calin Popescu Tariceanu.

Chiliman: Excluderea in absenta a membrilor PNL ma determina sa raman in partid

In replica, Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a afirmat ca excluderea in absenta a colegilor sai din Partidul National Liberal ii intareste convingerea ca trebuie sa ramana in cadrul PNL, pentru a se lupta "din interior".

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Antonescu excludere Chiliman PNL, #Antonescu Chiliman confirma excludere, #excluderi PNL Moisescu Chiliman , #excluderi PNL