Chiliman il compara pe Antonescu cu Hitler: Ambii au vorbit de igienizarea societatii

Luni, 27 Mai 2013, ora 17:39
3705 citiri
Chiliman il compara pe Antonescu cu Hitler: Ambii au vorbit de igienizarea societatii
Foto: B1

Proaspat exclus din PNL, primarul sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman, l-a comparat pe liderul liberal cu Hitler, intrucat Antonescu a spus ca "am facut noi gestul absolut igienic de a-i da afara".

"Si Hitler a igienizat societatea germana cu gaze", a declarat, luni, Andrei Chiliman intr-o conferinta de presa.

Vot final pentru excluderea lui Chiliman: Sper sa scot PNL din mocirla, sa-l salvez de Antonescu

"Nu mi-e usor sa vorbesc dupa aproape 24 de ani in PNL despre acest lucru (excludere - n.red.). Din pacate a fost posibila pentru ca astazi PNL este total subordonat vointei si obsesiei de putere a lui Crin Antonescu. M-am prezentat la lucrarile Delegatiei Permanente ca sa apar principiile, valorile, politicile liberale conservatoare, de care PNL s-a indepartat, sub conducerea lui Crin Antonescu", a spus Chiliman.

El a tinut sa raspunda acuzatiilor de "promiscuitate politica" lansate de presedintele PNL.

"Am fost acuzat de faptul ca prin activitatea pe care o facem am ajuns intr-o stare de promiscuitate politica. Am tinut sa subliniez ce este promiscuitate politica: sa-ti executi adversarii politici din partid, incalcand statutul pe care chiar tu l-ai scris.

Promiscuitate politica inseamna sa primesti in partid si sa dai functii unor oameni pe care pana mai ieri ii injurai ca adversari politici. Promiscuitate politica insemna sa deschizi portile partidului unor persoane dubioase sau puscariabile.

Promiscuitate politica inseamna sa negoiezi pe sub masa cu Blaga in timp ce esti la guvernare cu PSD-ul. Promiscuitate politica este sa contruiesti strategii impotriva aliatului, in loc sa asiguri tot sprijinul politic actului de guvernare.

Promiscuitate politica inseamna sa te angajezi ca te retragi in cazul in care nu castigi la referendum si apoi sa te faci ca ploua", a mai acuzat primarul Sectorului 1.

Chiliman a mai tinut sa remarce ca nimeni din conducerea PNL nu si-a manifestat regretul fata de evenimentele din vara trecuta.

"Ce s-a intamplat vara trecuta a fost foarte rau pentru Romania, nimeni nu a zis 'da, a fost o gresela, da, s-a procedat gresit'", a punctat fostul membru PNL.

Diana Tusa, deputat PNL: In partid este dictatura, multi se feresc sa vorbeasca - Interviu

Diana Tusa, sentiment de "profunda tristete"

Deputatul Diana Tusa, exclusa si ea impreuna cu Chiliman, si-a manifestat "tristetea" fata de hotararea liderilor liberali.

"Imi exprim sentimentul de profunda tristete fata de ce s-a intamplat in Delegatia Permanenta. Erau aceiasi oameni ca acum 15 ani cand m-am inscris, dar aveau o cu totul alta gandire", a declarat Tusa.

Chiliman si Diana Tusa, exclusi din PNL

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, si deputatul Diana Tusa au fost exclusi, luni, din PNL, in urma votului din Delegatia Permanenta. Ambii au fost dati afara din randul liberalilor pentru "abateri grave de la disciplina partidului".

Crin Antonescu a declarat ca masura a fost una de "igiena".

"Nu am fost acolo doar eu si un grup de prieteni, ci e vorba de un congres intreg. Lucrurile au continuat si in momentul in care a aparut o structura, nu conteaza ca e ONG si in statutul caruia sunt prevederi anti-PNL si apoi au urmat discutii ale domnului Chiliman si doamna Tusa si au si discutat cu partide aflate in adversitate cu PNL si daca ei nu au facut ceea ce trebuiau sa faca - sa demisioneze, atunci am facut noi gestul absolut igienic de a-i da afara", a spus presedintele PNL.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Andrei Chiliman exclus, #Andrei Chiliman Antonescu, #Diana Tusa exclusa PNL , #excluderi PNL