De ce a decis PNL sa dea afara doi europarlamentari

Joi, 28 Mai 2015, ora 06:52
3641 citiri
De ce a decis PNL sa dea afara doi europarlamentari
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL a precizat miercuri seara, prin vocea purtatorului de cuvant, care au fost motivele excluderii europarlamentarilor Renate Weber si Norica Nicolai.

"In cazul celor doi europarlamentari - doamnele Renate Weber si Norica Nicolai - este vorba de o incalcare a statutului si, urmare a acestui fapt, decizia noastra este de a propune viitorului Birou Politic National, care se va tine in data de 10 (iunie - n.red), sanctionarea si excluderea celor doi europarlamentari din PNL", a declarat Ionut Stroe, purtatorul de cuvant al vechiului PNL, citat de Mediafax.

Acesta a subliniat ca in cazul celor doua doamne parlamentar este vorba de o clarificare a relatiilor cu partidul.

"Este o masura politica, de clarificare a relatiilor pe care doi fosti europarlamentari inca le mai au cu PNL. Este de notorietate ca au aderat si au sustinut alte platforme politice decat cele din care PNL face parte la nivel national si european", a explicat Stroe, facand referire la faptul ca cele doua fac parte din familia europeana ALDE (a liberalilor), desi partidul a aderat inca de vara trecuta la PPE (popularii).

Norica Nicolai si Renate Weber, excluse din PNL

Exclusiv Norica Nicolai, reactie dupa excluderea din PNL: Care e singurul sau regret

Conducerea PNL a decis, in sedinta de miercuri, sa le excluda din partid pe Norica Nicolai si Renate Weber.

Decizia a fost luata la intalnirea sefilor de filiale din PNL. Excluderea celor doua a fost supusa la vot in sedinta in care se discuta statutul partidului. Hotararea liberalilor urmeaza sa fie confirmata in BPN-ul comun al noului PNL.

"Sigurul meu regret era daca partidul era condus de Bratianu", a fost reactia Noricai Nicolai pentru Ziare.com.

Potrivit acesteia, excluderea sa din partid era "previzibila".

"Am luat act de aceasta decizie a colegilor mei, era o decizie previzibila pentru ca nu am inteles niciodata sa fac altceva decat ce am spus electoratului. Asta am spus si alegatorilor, asta am spus si in Congresul PNL. Decizia mea de a ramane in ALDE a fost una corecta", a declarat europarlamentarul.

Norica Nicolai exclude varianta de a reveni asupra deciziei sale si de a trece in PPE.

Si Renate Weber a spus, pentru Antena 3, ca decizia de a fi data afara din PNL era previzibila.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Care ar putea fi strategia AUR, după ce va ajunge în Parlamentul European. „Vor fi marii câştigători la europarlamentare. Va intra într-un proces de curăţare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că Alianţa pentru Unirea Românilor va fi marea câştigătoare la alegerile europarlamentare de anul viitor, urmând să se claseze pe locul doi după...
#Nicolai Weber excludere PNL, #Norica Nicolai exclus PNL, #Renate Weber exclus PNL , #excluderi PNL