Stanisoara, evacuat din birou pentru chiria neplatita

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:35
3384 citiri
Stanisoara, evacuat din birou pentru chiria neplatita
Foto: MH Alert

Filiala de la Drobeta Turnu-Severin a Partidului National Liberal, acolo unde isi are biroul parlamentar deputatul Mihai Stanisoara, a ramas fara sediu, dupa ce primaria, cea care detine imobilul, i-a evacuat pe chiriasi pentru incalcarea unor prevederi din contractul de inchiriere.

Evacuarea a fost facuta in prezenta viceprimarului Romulus Valcu, care a fost exclus din PNL Mehedinti la sfarsitul lunii trecute. Potrivit acestuia, organizatia municipala a PNL Mehedinti va fi sanctionata cu 50.000 de lei pentru ca a efectuat lucrari fara autorizatie in interiorul cladirii.

In plus, potrivit MH Alert, reprezentantii PNL Mehedinti nu au platit nici macar chiria de 20 de lei pe luna de un an si jumatate, acumuland datorii totale de 800 de lei.

"Nu s-a platit nici chiria de 18 luni ori, potrivit contractului pentru neplata chiriei mai mult de trei luni, articolul 8 prevede ca este titlu executoriu si se procedeaza la evacuare. Datoria este in jur de 800 de lei, dar trebuie retinut faptul ca aceasta chirie este foarte mica, undeva in jur de 20 de lei pe luna.

Nici macar acesti 20 de lei nu au fost platiti si asa cum va spuneam mai mult decat atat s-a schimbat si destinatia, in sensul ca a fost pentru organizatia municipala a Partidului National Liberal si acum este cabinet parlamentar", a precizat Romulus Valcu.

Liberalii mehedinteni au incalcat contractul prin neplata chiriei, prin refacerea fatadei cladirii fara a avea aprobare si prin construirea unui perete despartitor in cladire, cu scopul amenajarii cabinetului parlamentar al lui Mihai Stanisoara, care considera demersul primariei Drobeta "un abuz fara precedent".

"Acolo este sediul organizatiei municipale a PNL Turnu Severin, care are contract legal cu Primaria. Eu ca si deputat PNL, in mod logic am voie sa stau in acel sediu, sa-mi desfasor acolo activitatea. Nu aveau voie sa intre cu forta acolo", a spus Mihai Stanisoara.

Luni, in jurul orei 15:20, mai multi muncitori ai primariei din Drobeta s-au prezentat pe strada I.C. Bratianu, la sediul PNL, la bordului unui tractor. Acestia erau dotati cu scule pe care le-au folosit la spargerea usii de acces din cladire, unde nu au gasit decat un dulap. Au incheiat un proces verbal si au schimbat yala.

Citește și:
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...