Cine ii ia locul lui Antonescu?

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 15:24
3292 citiri
Cine ii ia locul lui Antonescu?
Foto: vivafm.ro

PNL se reorganizeaza dupa rezultatele slabe inregistrate la alegerile europarlamentare. Daca la nivelul PDL s-a decis oficial ca se va face alianta cu liberalii, acestia din urma trebuie mai intai sa vada cine va conduce partidul dupa ce Crin Antonescu si toti vicepresedintii si-au depus demisiile.

Inca de marti au fost anuntate intentii de a candida, insa miercuri, in cadrul sedintei delegatiei permanente, s-au facut si anunturile oficiale: Klaus Iohannis si Ioan Ghise. In cursa ar fi vrut sa intre si Ludovic Orban, dar s-a retras cand a vazut ca Iohannis vrea sa preia fraiele partidului, declarandu-se un sustinator puternic al primarului Sibiului.

Schimbare de regulament pentru Iohannis

Decizia lui Iohannis a venit dupa ce mai multi lideri liberali i-au cerut sa candideze si i-au oferit si o derogare de vechime care ii va permite sa ocupe aceasta functie.

"Astazi (miercuri - n.red.), in deschiderea Delegatiei Permanente, am anuntat ca voi candida la presedintia partidului si am cerut o derogare de vechime. Cred ca reactia colegilor a fost una foarte buna, in concluzie, ne pregatim pentru congres. (...)

Am fost foarte suparat pe rezultatele la europarlamentare din Sibiu, dar este cu totul alta discutie, aici vorbim de cum va continua PNL si eu cred ca va continua foarte bine, avem toate sansele sa mergem mai departe si, in final, cred ca vom si castiga", a precizat Iohannis.

Orban: Desi m-am pregatit sa conduc PNL, Iohannis e solutia cea mai buna

Ludovic Orban isi anuntase marti deciza de a candida la conducerea PNL, insa a iesit si si-a anuntat public retragerea pentru a netezi drumul lui Klaus Iohannis spre presedintia partidului.

"In urma cu o ora mi-am anuntat intentia de a-mi depune candidatura la functia de presedinte al PNL. La acel moment nu stiam ca domnul Klaus Iohannis intentioneaza sa-si depuna candidatura. Desi stiu ca m-am pregatit in ultima vreme pentru a conduce PNL si ca am foarte multi sustinatori in interiorul partidului, am luat decizia de a-mi retrage candidatura.

Consider ca domnul Klaus Iohannis este cea mai buna solutie. Decizia sa este o decizie buna pentru Romania si pentru PNL. Ii acord intreg sprijinul meu pentru incercarea sa de a transforma PNL in bine si de a conduce PNL spre o victorie in alegerile prezidentiale", a declarat Ludovic Orban.

Candidatura lui Ghise, ridiculizata de colegi

Si senatorul Ioan Ghise si-a anuntat dorinta de a candida, insa, potrivit unor surse din cadrul partidului citate de televiziunile de stiri, acesta a fost ridiculizat de colegii liberali.

PDL a votat pentru alianta cu PNL si candidat unic la prezidentiale

Evolutiile din PNL au loc pe fondul demisiei lui Crin Antonescu din fruntea partidului, dupa rezultatele slabe inregistrate la alegerile europarlamentare, liberalii obtinand 15%.

Crin Antonescu anuntase ca isi va da demisia din functie daca partidul nu ajunge la pragul de 20% din voturile alegatorilor romani. Antonescu ramane insa la sefia PNL, ca interimar, pana la Congresul extraordinar care va decide noua conducere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Iohannis Ghise Orban presedintie, #Iohannis presedinte PNL candidatura, #presedinte PNL candidaturi Ghise , #Ludovic Orban