Orban a prezentat rezultatele unui sondaj PNL privind partidele: Liberalii au 27%, iar social-democratii 30%

Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 23:13
7513 citiri
Orban a prezentat rezultatele unui sondaj PNL privind partidele: Liberalii au 27%, iar social-democratii 30%

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat duminica rezultatul sondajului privind scorul partidelor: 27% PNL, iar PSD 30% . Sondajul a fost facut prin operarea fata in fata a 26 de mii de cetateni, continand si date privind increderea oamenilor in Guvern si perceptia acestora pe diferite teme.

"Aproape 26.000 de subiecti au fost. Este un sondaj facut prin operare fata in fata cu subiectii, nu e sondaj telefonic. Fiecare operator de interviu a operat pe tableta. Tableta are localizare GPS care iti permite sa vezi daca a respectat zona. Fiecare interviu este stocat pe fisier audio si noi avem acces la fiecare fisier. 27% are PNL. (...) 30% e PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei. Ganditi-va ca in sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era dupa pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut ca are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus", a declarat Ludovic Orban, la B1.

Liderul PNL a adaugat ca prin sondaj au fost analizate mai multe teme, precum conflictul dintre liderii PSD si UE, optimismul si pesimismul dar si increderea cetatenilor in Guvern.

"Noi nu am facut sondaj de opinie numai ca sa aflam scorul PNL. Noi am facut cercetare profunda. Am facut sondaj de opinie ca sa aflam perceptiile oamenilor, pozitionarile oamenilor fata de diferite teme, asteptarile cetatenilor, incredere in Guvern, optimismul sau pesimismul populatiei.

Va dau un exemplu: 17.6 este cifra celor care astazi considera ca Romania se indreapta intr-o directie buna. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votantii PSD spun ca Romania se indreapta intr-o directie gresita. Asta este perceptia, ca directia pe care mergem este o directie gresita. Pentru prima data se vede o volatilitate crescuta inclusiv a electoratului PSD si ALDE, adica nu sunt electori stabili, ci pot emigra catre un alt partid. (...)

Am analizat conflictul dintre liderii PSD si UE. Nu se lasa pacaliti romanii. E clar ca acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD in special din cauza refuzului de a respecta independenta justitiei si criteriile privind statul de drept", a adaugat presedintele PNL.

Intrebat ce asteptari au romanii, Ludovic Orban a raspuns ca cetatenii "vor sa beneficieze de aceleasi drepturi si obligatii ca orice alt stat UE". De asemenea, liderul PNL a afirmat ca romanii vor aderarea in spatiul Schengen.

Potrivit unor surse politice, sondajul PNL arata ca liberalii au un scor de 27.8%, iar PSD 30.2%.

De asemenea, pe locul 3 se afla ALDE, cu 11.5%. Urmeaza apoi USR cu 10.2%, Pro Romania, cu 5.5%, apoi UDMR cu 5.1%. Sursele citate sustin ca partidul lui Dacian Ciolos, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

Citeste si:
Reacția lui Drulă după ce premierul a anunțat ”că se va încerca a cincea oară” realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat
Reacția lui Drulă după ce premierul a anunțat ”că se va încerca a cincea oară” realizarea autostrăzii Ploiești-Brașov prin parteneriat public-privat
Președintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat joi seara, 18 august, după declarațiile făcute de premierul Nicolae Ciucă privind Autostrada Ploiești-Brașov. ”Definiția nebuniei:...
Revista Nature publică un studiu despre partidul AUR: „Ideologia de bază a partidului, o amenințare mare asupra democrației”
Revista Nature publică un studiu despre partidul AUR: „Ideologia de bază a partidului, o amenințare mare asupra democrației”
Doi cercetători români au publicat în presigioasa revistă Nature un studiu despre partidul AUR, menționând că „și-a făcut campanie într-un mod insidos, atât pe rețelele de...