PNL cauta candidatul castigator pentru Primaria Capitalei - cand il vor anunta si cine e in cursa

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 17:18
3302 citiri
PNL cauta candidatul castigator pentru Primaria Capitalei - cand il vor anunta si cine e in cursa
Foto: Ziare.com

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, este de parere ca numele candidatului liberalilor pentru Primaria Capitalei va fi cunoscut doar dupa 1 ianuarie. In plus, lasa deschisa lista posibililor candidati, pe care sunt inscrise deja patru nume.

In luna iulie, presedintele Consiliului Judetean Ilfov spunea ca listele finale ale candidaturilor interne vor fi trimise la centru pana la inceputul lunii august, iar in septembre vor incepe sondajele.

"Speram atunci ca in septembrie sa am date mai multe. Noi avem Colegiul Director, azi, la Poiana Brasov, si aici vom stabili, cred, si casele de sondaj, dar si primele municipii resedinta de judet care vor intra in sondare.

Noi ne dorim ca pana cel mai tarziu la 1 noiembrie sa avem la nivelul intregii tari un sondaj pe toate municipiile resedinta de judet, inclusiv la Bucuresti.

Saptamana viitoare, Alina Gorghiu va avea discutii cu cei patru candidati care s-au inscris in cursa pana acum - Cristian Busoi, Ludovic Orban, Petre Roman si Costica Canacheu - si vom vedea.

Imi doresc sa fie unul care sa dea speranta ca poate castiga. Imi doresc macar unul sa fie. Si acelasi lucru imi doresc cu toti candidatii care sunt propusi de filiale si care astazi vor face subiectul unor analize ale noastre - inclusiv vom stabili cand incepe sondajul", a declarat Marian Petrache, pentru Ziare.com.

Candidat PNL pentru Primaria Capitalei, dupa 1 ianuarie

Potrivit acestuia, dupa 1 noiembrie, data la care ar trebui ca PNL sa aiba datele sondajului la nivel national, va incepe selectia candidatilor.

"Vom face prima selectie, urmand ca, in functie de ce ne iese la aceste analize, aceste sondaje, sa intram intr-o alta analiza, dupa 1 ianuarie, si, asa cum am stabilit noi, prin februarie sa avem stabiliti deja toti candidatii, si cu aprobarile structurilor", a mai precizat liderul PNL.

Intrebat daca asta inseamna ca partidul nu va propune, astfel, un candidat pentru Bucuresti pana la 1 ianuarie, Petrache a precizat: "Da, e posibil, daca nu ne iese in analiza ca e posibil castigator...".

Cu Oprescu dupa gratii, PNL nu exclude sa sustina un candidat din afara partidului

"PNL, astazi, nu mai e vechiul PNL care isi dorea sa obtina un rezultat bun. Astazi, PNL e partidul care isi doreste sa castige alegerile locale si parlamentare. Deci nu joaca la un rezultat bun, el se pregateste pentru castigarea alegerilor. In consecinta, si candidatii trebuie sa fie pe masura asteptarilor noastre si mai ales ale electoratului", ne-a precizat secretarul general al PNL.

Acesta a subliniat ca nu vrea sa se pronunte cu privire la situatia primariilor de sector, pana nu vede "niste analize".

"Niste colegi s-au inscris, e corect sa le dam in prima faza girul nostru, vedem ce ne spun analizele. Abia pe urma ne hotaram", a punctat Petrache.

Petre Roman s-a inscris in cursa pentru candidatura la Primaria Capitalei - cu cine se va bate

Nu in ultimul rand, liberalul a mentionat ca usile candidaturii la Primaria Capitalei, din partea PNL, sunt deschise oricui are sanse mari de a castiga.

"Decizia noastra cu inscrierea candidatilor a fost una de deschidere totala fata de toti membrii PNL dar si nemembri, oameni care nu au mai facut politica, din societatea civila. Nu cred ca un partid mare si serios, cum e PNL, isi poate permite sa refuze un candidat care apare pe ultima linie, care are sanse mari sa castige, pe care il vor cetatenii, iar noi sa nu il acceptam. (...) Nu exista opreliste pentru niciun membru PNL care isi doreste sa intre in analize", a mai declarat presedintele CJ Ilfov pentru Ziare.com.

Vineri si sambata are loc, la Poiana Brasov, reuniunea Ligii Alesilor Locali ai PNL, dupa cum au anuntat pe conturile de Facebook Catalin Predoiu si Alina Gorghiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#candidat PNL Bucuresti, #PNL alegeri Bucuresti, #PNL alegeri Primaria Capitalei, #Marian Petrache PNL alegeri, #PNL alegeri locale 2016 , #Ludovic Orban