PNL isi alege duminica intreaga conducere - UPDATE: Ce a cerut Orban

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 12:35
4571 citiri
PNL isi alege duminica intreaga conducere - UPDATE: Ce a cerut Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Liberalii s-au reunit, duminica, in Consiliul National de Coordonare pentru a alege patru prim-vicepresedinti, secretarul general, 16 vicepresedinti (8 vicepresedinti pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate si 8 vicepresedinti pe regiunile de dezvoltare) si 16 membri pentru Biroul Executiv.

De asemenea, in cadrul Consiliului vor fi alesi trezorierul si membrii comisiilor CA si CNRC. Secretarul general al liberalilor va fi propus de presedintele PNL.

Sambata, liberalii si-au ales noul presedinte in cadrul Congresului partidului la care au participat aproximativ 5.000 de delegati. Ludovic Orban a devenit noul presedinte al PNL dupa ce a castigat alegerile interne, la o diferenta zdrobitoare de voturi in fata contracandidatului sau Cristian Busoi.

Ludovic Orban este noul presedinte al PNL: Ma voi bate sa obtin un nou mandat pentru Iohannis

La inceputul sedintei, Ludovic Orban le-a adresat un mesaj celor peste 1.200 de membri ai Consiliului National prezenti in sala: "Sunt un adept al competitiei. Va rog sa tineti cont ca ieri Congresul m-a votat in functia de presedinte. Va rog sa sustineti candidatii care au sustinut motiunea << Forta Dreptei >>.

Evident ca nu pot sa indemn pe nimeni sa voteze impotriva vointei sale, dar intelegeti ca imi va fi mai usor in atingerea obiectivelor daca voi avea alaturi de mine oamenii care m-au sustinut pe mine pentru a ajunge presedinte al PNL".

Candidati din ambele tabere

Biroul Executiv al PNL va avea 38 de membri, dintre care 4 prim-vicepresedinti, 16 vicepresedinti si 16 membri simpli. Pentru aproape toate functiile exista candidati atat din tabara Orban, cat si din tabara Busoi.

Astfel, dintre sustinatorii noului presedinte al PNL, pentru cele patru functii de prim-vicepresedinti candideaza: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava si Raluca Turcan. Viorel Catarama, Alin Tise, Nicolae Robu si Mugur Cozmanciuc vizeaza aceleasi functii, dar ei au fost sustinatorii candidatului pierzator la sefia PNL, Cristian Busoi.

Ludovic Orban a anuntat duminica si propunerea sa pentru functia de secretar general al partidului: Robert Sighiartau, deputat de Bistrita, vicepresedinte al Tineretului Liberal, in varsta de 28 de ani.

"Impreuna putem incepe o reconstructie a PNL, bazata pe promovarea valorilor noastre si asumarea de responsabilitati. Suntem convinsi ca de asumarea acestora de fiecare dintre noi vom avea rezultate, iar peste trei ani programul PNL sa devina programul de dezvoltare al Romaniei. Sunt constinet de dificultatea misiunii mele.

Azi nu castigam fiecare cate o functie, azi fiecare ne asumam o responabilitate pentru PNL si Romania. Azi, mai mult decat oricand, succesul PNL depinde in foarte mare de credibilitate. Daca mesajele noastre vor aveea credibilitate, vom castiga. Trebuie sa fim membri activi, dar mai ales profesionisti", le-a spus Sighiartau liberalilor reuniti in Consiliul National.

Ludovic Orban vrea alegeri anticipate: Stiu ce liberali fac blat cu PSD, incetati orice joc pe sub masa!

Ludovic Orban ii transmite lui Ciolos ca nu are loc in PNL: Avem mii de Dacieni, sa dea Dumnezeu sa iasa la suprafata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#conducere PNL, #vicepresedinti PNL, #secretar general PNL, #trezorier PNL , #Ludovic Orban