Pocora strange semnaturi pentru ca locuitorii din Fetesti sa nu plateasca taxa de pod

Vineri, 07 August 2009, ora 14:12
1017 citiri
Pocora strange semnaturi pentru ca locuitorii din Fetesti sa nu plateasca taxa de pod
Foto: Antena 3

Deputatul PNL Cristina Pocora demareaza, vineri, la iesirea de pe Autostrada Soarelui spre Fetesti, o campanie de strangere de semnaturi pentru eliminarea taxei de pod pentru locuitorii orasului Fetesti, al carei cuantum a fost stabilit de fostul ministru, colegul ei de partid, fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban.

In acelasi timp, cetatenii nemultumiti de introducerea taxei de pod pot lasa mesaje pentru ministrul Transporturilor pe un panou realizat special, se arata intr-un comunicat de presa remis NewsIn.

Campania va demara la ora 15.00.

Deputatul liberal intentioneaza sa-i inainteze ministrului Radu Berceanu lista cu semnaturi si mesajele adunate in cadrul campaniei denumite "Semneaza si spune NU taxei de trecere a podului Fetesti-Cernavoda pentru fetesteni!".

Pocora sustine ca trebuie gasita o solutie pentru ca riveranii sa nu fie nevoiti sa plateasca taxa de pod de fiecare data cand se deplaseaza cateva sute de metri pentru a merge la serviciu sau pentru a-si cultiva pamanturile.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) incaseaza de luni taxe de pana la 68 lei pentru vehiculele care traverseaza podul peste Dunare, Fetesti-Cernavoda.

Proprietarii de autoturisme platesc pentru trecerea podului suma de 10 lei, iar cei de motociclete achita sapte lei. Soferii de microbuze si autovehicule, care au masa totala maxima autorizata sub 12 tone, platesc pentru o traversare a podului 35 de lei.

Pentru autobuze, autocare si autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum trei axe (inclusiv), CNADNR a stabilit o taxa de 47 de lei. Cel mai mult achita soferii de camioane cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum patru axe, respectiv 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele au fost stabilite printr-un ordin emis de fostul ministrul al transporturilor, liberalul Ludovic Orban, in februarie 2008 si se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#taxa pod Fetesti, #strangere semnaturi taxa Fetesti, #Cristina Pocora PNL , #Ludovic Orban