Deputat PNL: Fuziunea cu PDL e ilegala

Sambata, 14 Februarie 2015, ora 17:44
4028 citiri
Deputat PNL: Fuziunea cu PDL e ilegala

Deputatul Stefan Alexandru Baisanu, lider al Organizatiei Judetene a PNL Suceava, a afirmat, sambata, ca fuziunea organizatiilor municipale Suceava ale PNL si PDL s-a facut "sub presiune" si ilegal. In plus, spune el, la constituirea Comitetului Judetean Executiv al PNL nu s-a respectat statutul.

Zi importanta pentru PNL: finalizeaza fuziunea pe plan local si isi face planuri de guvernare

Baisanu a declarat ca va sesiza forurile centrale ale PNL si chiar instantele de judecata, informeaza Stiri pe surse.

"Nimeni nu poate sa incalce hotararile Consiliului National la care am participat cu totii. Ca sa nu blocam constituirea CJEx, am semnat hartia, ca sa nu dam un semnal negativ procesului de constituire. Astept un raspuns de legalitate, daca nu ma adresez instantelor (...)

S-au facut presiuni pentru a se legaliza un for care nu era legal si voi aduce la cunostinta forului central de la Bucuresti (...) Transmit domnului Marian Petrache ca nu port discutii cu persoane, ci cu institutii", a transmis Baisanu.

Vineri, Consiliul Judetean Executiv al PNL, format din conducerile judetene ale fostelor PNL si PDL, s-a constituit, stabilindu-se ca PDL sa aiba 21 de membri in aceasta structura, iar PNL 12.

Baisanu sustine insa ca fostilor liberali li se cuveneau, conform statutului, 13 locuri. In timpul sedintei, a fost sunat secretarul general al PNL, Marian Petrache. Potrivit acestuia, 21 si 12 este algoritmul stabilit de conducerea centrala pentru Suceava.

Fuziunea PNL-PDL in cadrul organizatiei municipale PNL Suceava a fost finalizata, a declarat, in urma cu o saptamana, vicepresedintele pentru regiunea nord est a PNL, deputatul Ioan Balan, care a mentionat ca a fost constituit Comitetul executiv local al PNL Suceava.

Baisanu nu recunoaste nici acest for de conducere, sustinand ca s-a facut fara respectarea statutului.

Comitetul Local Executiv este forul de conducere care, pana in anul 2017, va lua toate deciziile importante ale PNL in oras, inclusiv nominalizarea candidaturii la Primaria Suceava si lista de candidati pentru Consiliul Local.

Noua structura de conducere a PNL Suceava a decis, cu unanimitate, ca sediul organizatiei municipale PNL Suceava si secretariatul general sa fie in sediul PDL.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...
Comentarii
ORD
rank 5
Oameni de la tara. cred ca ei detin adevarul despre fuziune.
PSD.Erie
rank 5