Incep problemele pentru alianta PNL-PDL? Blaga vrea comasare. Quintus: Doamne fereste!

Joi, 29 Mai 2014, ora 17:40
4599 citiri
Incep problemele pentru alianta PNL-PDL? Blaga vrea comasare. Quintus: Doamne fereste!

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune ca "prima conditie" pentru o fuziune cu PDL este ca numele PNL sa ramana neschimbat. "Cat am sa traiesc eu in PNL, numele lui nu se poate schimba", afirma seniorul liberal, care vrea o fuziune prin absorbtie. El mai declara ca "nici nu se pune problema comasarii".

"Nu se pune problema in vreun fel si vom fi foarte atenti la conditiile de fuzionare sa se atinga cineva de trecutul, de prezentul si de viitorul acestui partid", a spus Quintus, la RFI Romania.

Blaga: Alianta cu PNL va fi o fuziune prin comasare. Nu as vota niciodata cu Udrea

Intrebat daca una dintre conditiile fuziunii cu PDL va fi ca numele PNL sa nu dispara, seniorul liberal a raspuns: "Fara indoiala! E prima conditie, prima este!".

"Am si eu un cuvant greu de spus in partidul asta. PNL ramane neschimbat si ca denumire si ca orientare. (...) Cel putin cat am sa traiesc eu in PNL, numele lui nu se poate schimba", a mai afirmat presedintele de onoare al liberalilor.

PNL si PDL s-au aliat: Candidat unic la Presedintie

Quintus mai precizeaza ca "este vorba de fuziune prin absorbtie, sa fie clar! (...) Fuziune la noi n-a fost niciodata decat prin absorbtie".

Mircea Ionescu Quintus respinge varianta unei fuziuni prin comasare: "Ramanem numai la alianta, in conditiile astea. Nici nu se pune problema comasarii".

Quintus: Tariceanu mi-e prieten, dar nu vreau sa aud numele lui! Ce zice de Antonescu

"Daca Doamne fereste, nu vreau sa amenint pe nimeni, s-ar produce asa ceva, eu din Partidul National Liberal nu demisionez dupa aproape 80 de ani de sedere in el, dar ma retrag din orice fel de activitate liberala", conchide presedintele de onoare al PNL.

Blaga ii raspunde: O declaratie nepotrivita

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus joi, pentru Gandul, ca alianta cu PNL va fi o fuziune prin comasare, si in niciun caz prin absorbtie.

"Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbtie intre cele doua partide, adica se merge pe principiul egalitatii. Nu fuzioneaza prin absorbtie PDL-ul cu PNL-ul, ca nu intram noi in PNL sa ocupam functiile din acest partid si nu intra nici PNL-ul in PDL", a spus Blaga, la Gandul Live.

Ulterior, liderul PDL a comentat, la Romania Tv, declaratia lui Quintus: "Mi se pare si aceasta declaratie putin nepotrivita, hai sa vedem ce va face noua structura politica".

"Noi nu discutam despre o fuziune prin absorbtie, ci prin comasare. Discutam despre un nou statut. (...) Domnul Quintus tine foarte mult la numele de PNL, si eu tin foarte mult la numele de PDL. (...) Ultimul lucru care trebuie sa ne intereseze este numele partidului, trebuie sa ne intereseze oferta pentru romani. Vom face studii sociologice ca sa vedem cum se va numi", a explicat Vasile Blaga.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...
Comentarii
D ILIU
rank 4
Sa traiasca domnu' Blaga, ca e superficial!
Pierrot
rank 3
Fostul "scriitor" la securitate Quintus,