Liberalii din Suceava fac cartile: PDL are nevoie urgenta sa faca parte din PNL, altfel...

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 19:43
1032 citiri
Liberalii din Suceava fac cartile: PDL are nevoie urgenta sa faca parte din PNL, altfel...

PNL Suceava vrea ca liberalii sa absoarba PDL, iar conducerea organizatiilor locale sa fie bicefala pana la alegerile locale din 2016.

Decizia a fost luata duminica, de Delegatia Permanenta a PNL Suceava, care va propune acest lucru in Congresul liberalilor din 27-28 iunie, potrivit Mediafax.

Seful PNL Suceava, Alexandru Baisanu, a spus, intr-o conferinta de presa, ca membrii Delegatiei Permanente au votat pentru aderarea PNL la Partidul Popular European (PPE) si ca cei 30 de delegati suceveni la Congres vor opta pentru Klaus Iohannis la conducerea formatiunii politice.

Deputatul Alexandru Baisanu a mai precizat ca fuziunea cu PDL a deschis discutii aprinse, dar, in final, s-a stabilit ca PNL sa fuzioneze cu democrat-liberalii prin absorbtie, cu pastrarea identitatii PNL.

Ludovic Orban: Sunt adeptul fuziunii cu PDL, cu o singura conditie

"PDL are nevoie urgenta sa faca parte din PNL, altfel va fi destructurat de PSD si de PMP", a avertizat acesta.

El a mai spus ca liberalii suceveni vor o conducere bicefala pana la alegerile din 2016, intrucat este necesara o perioada de tranzitie in urma fuziunii.

PNL si PDL sunt gata sa fuzioneze in 30 de judete

Saptamana trecuta, vicepresedintele PDL Ioan Balan, deputat de Suceava, declara ca organizatiile PNL si PDL din 30 de judete au pus la punct toate lucrurile necesare pentru fuziune, urmand ca procesul sa se incheie in intreaga tara pana la 1 iulie.

Totodata, lideri ai celor doua partide declarau, pe 10 iunie, ca fuziunea dintre PNL si PDL va fi completa "cat mai curand posibil", cel mai probabil pana la 1 august.

Fuziunea PNL-PDL, pe repede inainte - ce spun liderii despre "candidatul lui Basescu"

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu si vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde au spus ca a inceput deja pregatirea documentelor pentru unificare.

Predoiu a mentionat ca se va respecta statutul ambelor partide in procesul de unire a formatiunilor politice. Democrat-liberalul a vorbit si despre candidatul comun la alegerile prezidentiale, spunand ca acum sunt selectate firmele de specialitate care vor stabili "profilul ideal" al acestuia, iar la jumatatea lunii iulie vor fi analizate in partid rezultatele.

Citeste si:
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Ciprian Ciucu: USR trebuie să fie la guvernare. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD
Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că USR ar trebui, după părerea sa, să rămână la guvernare cu PNL şi a subliniat...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com