Neintelegeri in PNL? Preiau sau nu guvernarea

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 19:07
4927 citiri
Neintelegeri in PNL? Preiau sau nu guvernarea

Dupa instalarea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei, se pare ca in noul PNL au aparut neintelegeri.

Potrivit B1Tv, aripa condusa de Vasile Blaga vrea sa treaca mai repede la guvernare, cu Catalin Predoiu in functia de premier. De cealalta parte, aripa liberala, prin vocea noului presedinte PNL, afirma ca guvernarea nu trebuie preluata acum.

"Pana in 2016, PSD si Ponta isi pot reveni politic daca ii lasam. Acum sunt in genunchi, nauciti. Daca au fost romani care au stat in frig 12 ore ca sa voteze pentru Iohannis si indepartarea lui Ponta, atunci am putea si noi sa stam in priza 12 saptamani in birouri incalzite ca sa pregatim in paralel programul de guvernare, majoritatea parlamentara si omogenizarea partidului", a afirmat Predoiu.

Initial, Alina Gorghiu a afirmat, in ziua in care a fost aleasa presedinte interimar al PNL, ca principalul obiectiv il reprezinta indepartarea PSD de la Guvernare.

Alina Gorghiu: Ar fi nefiresc si neonorant sa mai lasam PSD la guvernare

"Cred ca adversarul politic al PNL ramane PSD si indepartarea PSD de la guvernare este un obiectiv care ni-l propunem. Ar fi nefiresc si neonorant sa ii mai lasam foarte mult pe cei de la PSD sa guverneze pentru ca orice zi in PSD conduce executivul Romaniei poate sa insemne pierderi majore pentru electoratul din Romania, pentru populatia din Romania", afirma Gorghiu.

Apoi, Alina Gorghiu a afirmat ca inca nu s-a discutat un calendar pentru depunerea motiunii de cenzura si ca aceste lucruri ar trebui stabilite dupa ce subiectul fuziunii va fi clarificat.

Predoiu: Guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie inlocuit

Totodata, potrivit B1 Tv, in prezent nu este foarte clar cine va mai fi propunerea liberalilor pentru functia de premier. Asta dupa ce, Ludovic Orban i-a declarat razboi lui Vasile Blaga intr-o sedinta a Biroului Politic National PNL.

"Nu mai suntem numai noi Partidul National Liberal. Daca am fi fost numai noi si faceam o alegere gresita, am mai fi putut repara. Am vazut ca in emisiunile de prime-time apar fostii membri ai Partidului Democrat Liberal care vorbesc in numele Partidul National Liberal. Eu nu ma simt reprezentat in acest mod, eu nu cred ca sarcina marelui PNL poate fi construita astfel.

Nu voi putea accepta niciodata ca in fruntea marelui Partid National Liberal sa fie altcineva decat un liberal dintre noi. Va garantez ca daca voi iesi presedinte al Partidului National Liberal, ma voi bate pentru fiecare presedinte de filiala judeteana. Ma voi bate ca fiecare grup parlamentar sa fie condus de un liberal. Si ma voi bate, nu in ultimul rand, ca cel care conduce Guvernul Romaniei sa fie un membru al Partidului National Liberal", a spus Orban.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....