PNL-PDL, fuziune cu probleme: Demisii liberale din motive de "mascarada" si "ipocrizie"

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 10:12
3355 citiri
PNL-PDL, fuziune cu probleme: Demisii liberale din motive de "mascarada" si "ipocrizie"

Fuziunea dintre liberali si democrati-liberali starneste nemultumiri in randul unor membri PNL.

Unul dintre cei cinci vicepresedinti ai PNL Prahova si un deputat, membru in Biroul Permanent al PNL Prahova, au demisionat din functiile detinute din partid, invocand "mascarada" fuziunii cu PDL, relateaza Mediafax.

Bogdan Nica, unul dintre cei cinci vicepresedinti ai PNL Prahova, si-a anuntat demisia in timpul sedintei Biroului teritorial al PNL Prahova. Demisia acestuia a venit la scurt timp dupa ce conducerea formatiunii politice a stabilit sedinte mixte impreuna cu reprezentantii PDL, intalniri in cadrul carora sa se discute despre fuziunea celor doua partide.

"Am considerat ca aceasta ipocrizie si mascarada nu ma caracterizeaza si, mai mult decat atat, nu pot sa merg inainte sa raman intr-un birou care doreste contopirea cu PDL. Raman constant unor principii pe care le-am sustinut de multi ani si in aceste conditii nu mai doresc sa fac parte dintr-o conducere judeteana care face astfel de gesturi", a explicat Nica, precizand ca ramane membru PNL.

Fuziunea PNL-PDL, "o broasca greu de inghitit" pentru un lider liberal

Tot in cadrul aceleiasi sedinte, si-a prezentat demisia din functiile de conducere detinute in Biroul Permanent PNL Prahova si deputatul Nicolae Alexandri.

"Nu-mi pot continua activitatea in cadrul acestui organism de conducere din cauza faptului ca avem pareri divergente majore in ceea ce priveste drumul pe care-l parcurge PNL in continuare, in sensul ca nu sunt de acord cu fuziunea cu PDL si nici cu apartenenta la grupul PPE", a justificat Alexandri demisia.

Fuziunea dintre PDL si PNL este "greu de inghitit" si la Suceava, unde liderul liberal al organizatiei judetene se declara impotriva acestui demers. Totusi, spune deputatul Alexandru Baisanu, chiar daca se va face fuziunea, atunci la nivel local sa ramana organizatii separate PNL si PDL.

Pe 28 iunie, membrii PNL se intrunesc intr-un congres al partidului, in care se va alege presedintele formatiunii si se vor pune la punct detaliile legate de fuziunea cu PDL, pentru care deja s-au facut demersuri.

In ultima vreme numeroase organizatii PDL-PNL din tara s-au inteles deja in vederea formarii de majoritati in consiliile locale ori judetene, insa sunt si exceptii. Pe langa Suceava, unde politicienii nu sunt de acord cu fuziunea, mai sunt probleme la Bistrita si la Braila.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com