Sova: PNL sa lase ipocrizia deoparte. Romanii la locale au votat USL

Duminica, 24 August 2014, ora 17:30
2061 citiri
Sova: PNL sa lase ipocrizia deoparte. Romanii la locale au votat USL

Purtatorul de cuvant al PSD, Dan Sova, spune ca liderii PNL ar trebui sa lase ipocrizia deoparte si subliniaza ca la alegerile locale romanii au votat USL, nu "PDL sau ACL".

Totodata, el puncteaza ca daca membrii ACL vor sa respecte votul romanilor au doua optiuni - isi dau demisia si merg in fata electoratului pentru a cere un nou vot din postura de alesi locali ai Aliantei, fie permit fiecarui ales local sa aleaga ce proiect politic vrea sa duca mai departe.

"Liderii PNL sa lase ipocrizia deoparte! Romanii la locale au votat USL, nu PDL sau ACL. Se impune o clarificare de bun-simt a tuturor alesilor care sunt pro si contra regimului Basescu-PDL. Pe subiectul schimbarii si al tradarii votului primit in 2012, liderii liberali sunt de o ipocrizie fara seaman. Pentru ca nu este bine sa vorbim doar in plan teoretic, iar tupeul celor din PNL trebuie transpus in practica, exemplul cel mai strigator la cer, dar si cel mai evident, al tradarii votului dat de romani s-a petrecut chiar in Bucuresti", afirma Sova.

El reaminteste ca USL a castigat alegerile locale din Bucuresti cu un scor de peste 60%.

"Acum, liberalii au tradat USL si votul bucurestenilor, si s-au aliat iar cu PDL, devenind majoritari in CGMB. Astfel, cei din PNL au desavarsit tradarea, liberalii aratandu-le celor doua milioane de bucuresteni ca nu dau doi bani pe votul lor. Iata ca acum, cand noi le dam sansa alesilor locali sa decida masura in care votul si mandatul pe care le-au primit de la romani in 2012 sunt importante, cei din PNL si ACL se revolta, acuzand ca noi stimulam migratia.

Or, noi suntem convinsi ca vorbim in numele a milioane de romani care au votat USL, punandu-si speranta in acel proiect politic, ca vorbim alaturi de cei 7,4 milioane de romani care au votat pentru demiterea presedintelui Basescu si care le spun celor din PNL ca nu poate exista migratie sau tradare mai mari decat cele facute de Partidul National Liberal, in frunte cu Klaus Iohannis, anul acesta!", adauga Sova.

Purtatorul de cuvant al social-democratilor spune ca totul este construit pe tradarea romanilor cand vine vorba de ACL.

"Domnii Iohannis, Predoiu si toti ceilalti membri ai corului de bocitoare ar trebui sa lase ipocrizia deoparte: simpla lor prezenta in spatiul politic actual, titulaturile lor de prezidentiabil si premier din umbra, absolut totul cand vine vorba de ACL este construit pe tradarea votului romanilor.

Daca cei din ACL vor intr-adevar sa respecte votul romanilor au doua optiuni. Fie isi dau demisia, merg in fata electoratului si cer un nou vot din postura de alesi locali ai ACL, fie permit fiecarui ales local sa aleaga ce proiect politic vrea sa duca mai departe: cel al USL, continuat de noi, sau cel al regimului Basescu-PDL, continuat acum de ACL", conchide Dan Sova.

Citeste si:
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Drulă despre schimbarea sistemului de impozitare: ”Dacă o singură taxă crește, guvernul securisto-socialist trebuie să-și dea demisia”
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, spune pe rețelele sociale că azi are loc o întâlnire despre schimbarea sistemului de impozitare. ”Coaliția sărăciei se întâlnește...
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Cifre înspăimântătoare privind consumul de droguri în România. Peste un milion de consumatori ocazionali
Ministrul Familiei, Gabriela Firea a prezentat, luni, într-o postare pe Facebook, cifrele privind consumul de droguri în rândul tinerilor, arătând că în România, cifrele oficiale sunt...