Ciolacu: "Nu vom depune motiune ca sa facem jocurile din interiorul PNL. Am zis sa depasim, totusi trebuie sa fie depus acest PNRR"

Joi, 20 Mai 2021, ora 23:42
2162 citiri
Ciolacu: "Nu vom depune motiune ca sa facem jocurile din interiorul PNL. Am zis sa depasim, totusi trebuie sa fie depus acest PNRR"

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca PSD va inainta motiunea de cenzura la adresa Guvernului dupa ce Planul National de Redresare si Rezilienta va fi depus la Comisia Europeana. Ciolacu mentioneaza ca nu doreste ca prin motiunea de cenzura PSD sa "faca jocurile" din interiorul PNL.

"Va spun foarte clar: noi nu vom depune motiune ca sa facem jocurile din interiorul PNL-ului sau din interiorul acestei coalitii de conjunctura, a perdantilor. Vom depune motiune de cenzura pentru ca lucrurile nu mai pot continua asa. Vom ajunge la un grad de indatorare de peste 60%. Orice stat, cand depaseste 60%, intra direct in infringement. Avem un deficit mult prea mare sa-l poata suporta romanii in acest moment", a afirmat Marcel Ciolacu, joi seara, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a reafirmat ca motiunea de cenzura va fi depusa in actuala sesiune parlamentara, insa PSD nu doreste sa o inainteze inainte de depunerea PNRR la Bruxelles, pentru a nu fi acuzat ca se opune atragerii fondurilor europene.

"De la zi la alta se strang si mai multe argumente. Am zis sa depasim, totusi trebuie sa fie depus acest Plan National de Redresare Rezilienta, sa nu fie folosita motiunea PSD-ului ca am fi impotriva atragerii acestor sume. Suntem impotriva raspandirii acestor sume pe consultanta sau pe clientela politica", a declarat presedintele PSD.

Ciolacu a adaugat ca PSD va trimite si liderilor AUR textul motiunii de cenzura inainte ca acesta sa fie depus, pentru ca acestia sa-l "lectureze si sa aiba eventuale adaugiri sau modificari", in asa fel incat motiunea sa fie una a intregii opozitii.

"Aceasta coalitie nu are cum sa functioneze mult timp. Ei nu-s veniti la masa in aceeasi logica, in aceleasi familii, nu au experienta necesara de a gestiona acest volum de munca care trebuie gestionat in acest moment in Romania", a sustinut Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, in situatia in care motiunea de cenzura ar avea succes, PSD exclude o coalitie de guvernare cu PNL.

"Nu inteleg de ce ne este teama de alegeri anticipate. In Bulgaria vor fi alegeri anticipate. Bulgaria a depus PNRR. Deci este un instrument democratic la care posibil sa apelam, dar este consecinta deciziei unui om, fie el si presedintele Romaniei si ambitia domniei sale de a avea guvernul sau. Il are. Am vazut de ce este in stare acest Guvern, vom vedea in continuare", a adaugat Ciolacu.

Citeste si:
Vlad Voiculescu acuză PNL și PSD de o campanie comună prin care să dea vina pe USR pentru criza sanitară. „Este clar ca lumina zilei că s-au înțeles”
Vlad Voiculescu acuză PNL și PSD de o campanie comună prin care să dea vina pe USR pentru criza sanitară. „Este clar ca lumina zilei că s-au înțeles”
Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a acuzat marți, 19 octombrie, PNL și PSD că s-au înțeles asupra unui mesaj comun prin care să arunce, în mod nejustificat, întreaga vină...
Cioloș, pandemia, democrația și mefiența
Cioloș, pandemia, democrația și mefiența
Cioloș știe că factorul comun al crizelor afectând democrația și combaterea pandemiei e mefiența. Ea nu se combate prin ezitări, cenzură ori afișarea asumării de răspunderi cu realism...
Sursa: NEWS.RO