PNL: Guvernarea PSD-ALDE asupreste mediul privat din Romania

Luni, 14 August 2017, ora 14:06
2796 citiri
PNL: Guvernarea PSD-ALDE asupreste mediul privat din Romania
Foto: Facebook Mara Calista

Deputatul liberal Mara Calista, presedintele Comisiei de Munca, Familie si Protectie Sociala a PNL, a afirmat luni ca actuala guvernare asupreste mediul privat din Romania, aratand ca, prin recentele masuri adoptate, Executivul incearca sa puna mana pe banii din mediul privat.

"Toate masurile au fost adoptate cu caracter de urgenta, pentru ca doar asa ne-am obisnuit sa rezolvam lucrurile, pe repede inainte. Doar ca aceste masuri sunt un joc de lumini si umbre economice. (...) Ce se intampla acum este o scuza pentru actuala coalitie de guvernare sa ia din mediul privat si mai multi bani", a declarat Mara Calista, intr-o conferinta de presa.

Aceasta a sustinut ca OUG 4 privind CAS si CASS pentru contractele part time, OUG 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilitati, dar si OUG 53 pentru modificarea Codului muncii sunt doar cateva exemple de masuri adoptate "in detrimentul mediului privat".

https://ziare.com/impozit/impozit-salarii/patronatele-avertizeaza-schimbarile-contractelor-part-time-vor-afecta-1-milion-de-joburi-1475156

"Ordonanta 4 privind CAS si CASS pe contractele part-time nu reuseste sa rezolve o problema pe care coalitia doar a sesizat-o. Se vine cu o suprataxare care aduce prejudicii in primul rand celor care lucreaza in acest stil, pentru ca altfel nu-si permit, ma refer la studenti, persoane care isi iau un al doilea job sau mame care s-au intors mai devreme la munca, dar nu-si permit sa lucreze cu norma intreaga", a afirmat Mara Calista, sustinand ca tot despre o suprataxare este vorba si in Ordonanta 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilitati.

Guvernul vrea bani de pe urma persoanelor cu handicap si le si ia o sursa importanta de venit

In context, deputatul liberal a precizat ca PNL lucreaza la un proiect de lege care sa incurajeze firmele private, prin scutiri de impozite, sa angajeze persoane cu dizabilitati.

In ceea ce priveste Ordonanta 53 privind modificarea Codului muncii, Mara Calista a explicat ca si aceasta nu face altceva decat sa arate "disperarea coalitiei de guvernare de a pune mana pe un segment de bani" pe care nu-l are la dispozitie.

"O scuza pentru actuala coalitie de guvernare sa reuseasca sa ia din mediul privat si mai multi bani", a conchis deputatul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#PNL decizii Guvern asuprit afaceri , #PSD