PSD spune ca PNL e un adversar declarat al cresterii salariului minim. Orban: Acest partid a ajuns o balta mizera

Vineri, 03 Mai 2019, ora 21:27
4406 citiri
PSD spune ca PNL e un adversar declarat al cresterii salariului minim. Orban: Acest partid a ajuns o balta mizera
Foto: Arhiva Hepta.ro

PSD anunta ca prezinta "dovada edificatoare" care confirma ca PNL a fost "tot timpul un adversar declarat al cresterii salariului minim pe economie, considerand ca o astfel de masura este 'anti-economica' si 'anti-sociala'".

"Astfel, intr-o scrisoare deschisa adresata Guvernului in data de 8 decembrie 2014, mai multi economisti ai PNL si USR solicitau sa nu se majoreze salariul minim pe economie pentru ca o astfel de masura ar fi 'distructiva pentru economie'", sustin reprezentantii PSD, intr-un comunicat de presa transmis vineri seara.

Ei arata ca printre semnatarii scrisorii sunt Cristian Paun si Bogdan Glavan, consilierii pe probleme economice ai presedintelui PNL, Florin Citu, principala voce a PNL in domeniul economic, Cosmin Marinescu, consilierul presedintelui Iohannis pe domeniul economic si social, precum si Claudiu Nasui de la USR.

"Unul dintre argumentele invocate in scrisoare a fost ca majorarea salariului minim pe economie nu are un corespondent in productivitate, insinuandu-se ca milioanele de romani care au acest nivel salarial nu ar merita de fapt banii pe care ii primesc de la angajatori.

Din acest motiv, in viziunea semnatarilor scrisorii 'cresterea salariului minim este in mod fundamental o masura anti-sociala', iar in opinia lor Guvernul ar trebui sa 'abandoneze' imediat politica de majorari in acest domeniu.

Acest lucru demonstreaza ca intentiile reale ale PNL in cazul venirii la guvernare sunt cel putin de a stopa majorarile salariului minim prevazute in programul de guvernare pentru urmatorii ani si eventual scaderea acestuia, cum au mai facut si in trecut", sustin reprezentantii PSD.

Ei mai sustin ca economistii PNL si USR nu pareau insa deloc interesati de faptul ca, tocmai din cauza salariilor foarte mici, productivitatea in Romania era atunci foarte scazuta, iar milioane de romani plecau la munca in strainatate.

Orban: Acest partid a ajuns o balta mizera din care niste ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni

In replica, liderul PNL, Ludovic Orban, sustine ca singurul lucru pe care PSD il mai stie este sa inventeze declaratii sau pozitii politice pe care le-ar fi avut el sau PNL legate de salariul minim sau de legea salarizarii.

"Acest partid a ajuns o balta mizera din care niste ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale", afirma Orban, reiterand ca PNL sustine atat cresterea salariului minim, cat si a celorlalte salarii din economie sau administratia publica si in general a veniturilor pentru toate categoriile de cetateni.

"PSD duce o campanie furibunda de minciuni impotriva PNL si lanseaza in spatiul public tot felul de intoxicari care nu au nicio legatura cu realitatea. Dupa doi ani de dezastru in guvernare, PSD nu mai e in stare sa le spuna nimic altceva concret romanilor in afara de niste minciuni abracadabrante in speranta ca romanii le vor mai da crezare.

Singurul lucru pe care il mai stie acest partid comunistoid este sa inventeze declaratii sau pozitii politice pe care le-as fi avut eu sau Partidul National Liberal legate de salariul minim sau de legea salarizarii. Acest partid a ajuns o balta mizera din care niste ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale", afirma Ludovic Orban, intr-un comunicat de presa transmis vineri seara.

Conform sursei citate, PNL sustine atat cresterea salariului minim, prevazut de altfel in Constitutie si de care nu se poate atinge nimeni, cat si toate celelalte salarii din economie sau administratia publica si in general a veniturilor pentru toate categoriile de cetateni, antreprenori, salariati sau pensionari.

Orban mai spune ca PNL promoveaza un proiect de lege prin care salariul minim sa creasca prin negocierile directe intre patronate si sindicate in functie de mai multi indicatori obiectivi, precum rata inflatiei, indicele de productivitate si rata de crestere economica, "asa cum este mecanismul de crestere a punctului de pensie pe care PSD refuza sa-l aplice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD PNL salariu minim , #PSD