Ședință a coaliției de guvernare pe tema crizei facturilor. Propunerea pe care o vor face liberalii

Marti, 22 Februarie 2022, ora 09:10
2324 citiri
Ședință a coaliției de guvernare pe tema crizei facturilor. Propunerea pe care o vor face liberalii
PNL va propune, marţi, în şedinţa coaliţiei, prelungirea compensării facturilor şi în aprilie FOTO Guvernul României

PNL va propune, marţi, în şedinţa coaliţiei, prelungirea compensării facturilor şi în aprilie, potrivit unor surse liberale.

De asemenea, liberalii cer pact pe energie până în anul 2026, prin care o sumă fixă să fie investită anual în acest domeniu.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a prezentat, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, stadiul discuţiilor şi analizelor Guvernului privind soluţiile la problema creşterii preţurilor din zona energiei.

El a avut, la Palatul Victoria, o nouă întâlnire cu membri ai Cabinetului pe tema gestionării efectelor creşterii preţurilor la energie.

Măsurile discutate în Guvern sunt pe termen lung şi sunt conforme Directivei europene adoptate la finalul anului, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Parlament.

"Lucrăm pe mai multe scenarii, dar nu vrem să rezolvăm o problemă de două-trei-cinci luni. Vrem o soluţie pe un termen mai lung şi atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere: Ministerul Energiei, ANRE-ul şi Finanţele, vizavi de impozitări, şi Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei, pentru că ne gândim şi la investiţiile care vor fi", a afirmat el.

#PNL, #PSD, #coalitie, #sedinta , #politica interna