Alegeri cu scandal in PNL si atacuri la conducerea partidului: "E o cooperativa, incearca sa se agate de functii"

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 11:04
5148 citiri
Alegeri cu scandal in PNL si atacuri la conducerea partidului: "E o cooperativa, incearca sa se agate de functii"
Foto: Ziare.com

Liberalii si-au ales, in ultimele doua zile, noile structuri de conducere locale, insa alegerile nu au fost lipste de scandaluri, cum au fost cazurile in Vaslui si Iasi. La Alba si Timis, primarii resedintelor de judet au castigat fara probleme, iar conducerea PNL a fost criticata.

Primul scandal a fost la Iasi, inca de vineri noaptea, unde unul dintre candidati a contestat rezultatul, informeaza Mediafax. Astfel, liberalii ieseni vor merge din nou la vot duminica dupa-amiaza.

Deputatul Marius Bodea castigase cu 226 de voturi, iar adversarul sau, Dorin Dobrincu, a obtinut 206 voturi, astfel ca sustinatorii sai au contestat rezultatul, argumentand ca este nevoie de jumatate plus unu din numarul de voturi, adica 233.

Apoi, sambata, la Alba, primarul municipiului resedinta de judet, Mircea Hava, a castigat un nou mandat de presedinte al organizatiei judetene, conducand PD, PDL si acum PNL de 23 de ani. Hava a criticat conducerea partidului.

"Acolo, aceasta este marea noastra problema, acolo trebuie sa fie oameni care sa aiba voturile dumneavoastra, sa aiba forta, altfel acea cooperativa care lucreaza foarte bine, obladuita de presedinta noastra interimara, ca sa se realeaga ei. Oamenii acestia nu au nicio problema legata de partid, de voi, ei au o singura problema cu ei, niciunul nu a castigat nicaieri. Sunt oameni care au candidat in judetul X sau Y, s-au transportat peste tot, altii in diaspora, crezand ca vor castiga. Pe multi i-a ras electoratul pentru ca nici nu-i cunostea. Acum incearca sa se agate de functie.

(...) Daca partidul, la nivel central, nu va avea voce, nu va sti ce sa spuna, eu va garantez ca vom avea o mare hemoragie. Va trebui sa avem grija sa nu avem hemoragia aceasta. Cat de, nu pot folosit un termen de-asta, ca ne filmeaza.

Cat poti sa fii lipsit de, de... management, ca in momentul in care sunt alegerile, cand tu ar trebui sa convingi eschimosii sa cumpere frigidere, asta este politica pentru cine vrea sa faca, tu dai in judecata o lege, buna sau proasta, dar eu spun buna, pentru ca era vorba de cadrele didactice si de cadrele medicale. Ca le creste la oamenii acestia cu 15%, in loc sa ai capacitatea sa te duci sa spui, de ce 15? 20! Nu sa taci! (...) Trebuie sa spui si sa argumentezi. De unde bani? Asta este cea mai mare minciuna care se baga tot timpul. O sa creasca inflatia, o sa creasca nu stiu ce. Nu o sa creasca nimic, va spun eu, inflatia creste dar se stabilizeaza si asta o spun oamenii care au facut ceva", a spus Hava, citat de Mediafax.

La Timis, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a fost ales presedinte al organizatiei judetene, cu 225 de voturi, fata de 142 ale contracandidatului sau, Alin Nica, primar al comunei Dudestii Noi. Si aici s-a criticat conducerea de la Bucuresti.

"Exista tensiuni care au inceput in momentul in care, la parlamentare, 30 de parlamentari am cerut sa desemnam si noi un candidat, dar nu s-a putut si ne-am trezit cu un candidat care a fost facut membru de partid cu cateva zile inainte de alegeri (deputatul Pavel Popescu - n.red.). Nu stiu cum vom depasi aceste tensiuni", a spus primarul din Sannicolau Mare, Danut Groza.

La Vaslui, fostul senator Nelu Tataru a fost ales presedinte al organizatiei judetene, transmit Agerpres si News.ro. Acesta a primit 324 de voturi. Deputatul Daniel Olteanu, principalul contractandidat, a parasit sala, insotit de cateva zeci de sustinatori. Olteanu a acuzat incalcarea statutului si felul in care a fost convocata Conferinta Judeteana a PNL.

"Vreti sa arat ipocrizia, minciuna, fariseismul unora care va cer acum votul? (...) Alaturi de colegii mei nu am putut legitima cu prezenta noastra o sedinta nestatutara. Raman fidel unei competitii deschise, oneste, caracteristice PNL, si nu legii pumnului in gura", a acuzat Olteanu, precizand ca a fost obstructionat dreptul de vot pentru sute de membri si reamintind ca este singurul parlamentar PNL de Vaslui.

Alegeri au avut loc si in alte filiale judetene, fiind alesi presedinti Michael Gudu (la Tulcea), senatorul Cristian Chirtes (la Mures) si Ioan Turc (Bistrita-Nasaud), informeaza Agerpres.

Si la Cluj au fost alegeri, presedinte fiind ales europarlamentarul Daniel Buda, care a fost singurul candidat, fiind 389 de voturi pentru si 11 impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alegeri scandal PNL, #alegeri organizatii judetene PNL, #alegeri organizatii locale PNL , #stiri PNL