Andrei Gerea la TV Ziare.com: "Avem nevoie de un tip normal la Cotroceni"

Autor: Ana Ilie
Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 13:15
1232 citiri
Andrei Gerea la TV Ziare.com: "Avem nevoie de un tip normal la Cotroceni"

"Avem nevoie de un tip normal la Cotroceni", a declarat Andrei Dominic Gerea la TV Ziare.com, in cadrul emisiunii "Ce castiga PNL prin motiunea de cenzura?".

Viceliderul grupului parlamentar PNL a spus ca este foarte greu, in acest moment, "sa redevenim normali", insa si-a exprimat speranta ca presedintele PNL, Crin Antonescu, are sanse sa readuca normalitatea in cea mai inalta functie in stat.

"Noi suntem singurul partid politic din Romania care si-a mentinut coloana vertebrala", a precizat el.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura, "este foarte probabil ca in urma acestei motiuni sa pice guvernul, pentru ca dorinta presedintelui Basescu este sa scoata PSD-ul de la guvernare. Ca si variante ulterioare de guvernare, este posibil sa avem un guvern pe placul presedintelui Basescu".

In schimb, daca motiunea ar pica, PNL nu ar avea de suferit, pentru ca principalul nostru scop este aducerea discutiei in Parlament macar pe o lege. Am fi vreut sa le discutam pe toate trei... Nu uitati ca in Parlament avem o reprezentare destul de redusa si cu toate acestea avem rezultate", a precizat Gerea.

Deputatul a precizat ca au fost cateva probleme "cu depunerea motiunii pentru ca UDMR nu se hotarase daca vor sprijini aceasta motiune, ei find celalalt partid de opozitie".

Revenind la subiectul prezidentialelor, politicianul a povestit ca "este o lupta strasnica pe controlul zilei alegerilor intre PD-L si PSD- la fiecare scrutin au iesit lupte strasnice pe chestiuni precum turismul electoral. Ii intereseaza prezenta la butoane in acea zi si controlul asupra prefectilor", pentru ca "rezultatul prezidentialelor este crucial pentru viitoarea formula de guvernare".

"Cel mai bun lucru, o guvernare liberala"

In opinia lui Gerea, "cel mai bun lucru pentru Romania este o guvernare cu preponderenta liberala, insa probabil va fi greu, nu stiu daca ne vom mai intalni in aceasta legislatura cu situatia din legislativul anterior, adica un Parlament aproape liberal".

Politicianul si-a exprimat speranta ca "PNL-ul se va dezvolta o data cu dezvoltarea unei clase de mijloc puternice. Atata vreme cat se poate castiga votul cu mici, e greu sa castigi o lupta electorala folosind mesaje de substanta. Speram ca in timp cat mai scurt sa ajungem si acolo".

"Noi intotdeauan am spus ca suntem dispusi sa intram la guvernare, dar pe baza unor principii. Nu vom face niciun fel de rabat. In acest moment, nu ne gandim la niciun fel de guvernare pana la prezidentiale, orice formula de guvernare este de preferat in locul crizei politice.

Am prefera o formula in care PNL sa-si faca cunoscute principiile sale, decenta pe care am avut-o in timpul guvernarii", a mai spus Gerea.

"S-a saturat lumea de acesti politicieni izbavitori, nu cred in aceasta atitudine si e momentul sa incercam sa o schimbam", a declarat deputatul, precizand ca "trebuie sa-l intelegeti pe Crin - este un candidat care prin excelenta este un tip neconflictual. Cand intra intr-o competitie de genul asta, e normal sa incerce sa lase patima politica la o parte si sa duca dezbaterea pe problemele importante ale Romaniei. Ar fi foarte interesanta o dezbatere intre Crin si Basescu, s-ar vedea foarte repede diferentele dintre ei".

"Probabil ca daca va scadea in sondaje sub 30%, Basescu se va mai gandi daca candideaza. O sa faca la o ora de maxima audienta rocada cu Stolojan, ne asteptam la orice din partea lui". In fine, "speram sa vedem alta fata a PD-ului, poate dupa alegeri".

In ceea ce priveste legislativul, "din pacate, Parlamentul, care trebuia sa fie una din institutiile cu apreciere si imagine, continua sa se zbata intr-o zona destul de neagra, din cauza acestor parlamentari care au venit aici cu gandul doar la guvernare si la o imbogatire rapida. Si parlamentarii PSD si PD-L care au avut astfel de ganduri s-au trezit fata in fata cu criza si incapacitatea guvernului lor de a scoate tara din criza".

Intrebat in legatura cu calitatea de membru PNL a omului de afaceri Dinu Patriciu, Gerea a raspuns ca "si noi ne intrebam cateodata daca Patriciu mai este membru PNL, daca ne mai sprijina sau nu. El este un mare om de afaceri care poate constitui un model de succes pt intreprinzatorul roman si de pe urma priceperii sale traiesc multi oameni. Cred ca-l sustine pe Antonescu, cam atat pot sa spun despre Patriciu".

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Andrei Dominic Gerea PNL, #Andrei Dominic Gerea prezidentiale, #Andrei Dominic Gerea motiune , #stiri PNL