Botosaniul inca spera: PNL ar putea reveni in carti pentru guvernare

Vineri, 12 Decembrie 2008, ora 20:45
1446 citiri
Botosaniul inca spera: PNL ar putea reveni in carti pentru guvernare

Liderul PNL Botosani, Liviu Campanu, a declarat, vineri, ca nu crede ca negocierile pentru noul Guvern sunt batute in cuie, dupa parerea lui fiind posibila "chiar si revenirea PNL in carti pentru guvernare sau aparitia posibilitatii unui guvern minoritar".

Liviu Campanu a mai spus ca ar fi preferat ca PNL sa adopte o pozitie care sa ii permita mentinerea la guvernare, dar ca se va supune deciziei pe care o iau liderii centrali ai partidului.

"Colegii nostri de partid au hotarat altceva si, ca membru de partid, nu pot sa fac altceva decat sa ma supun deciziei. Cred totusi ca negocierile nu sunt batute in cuie si scena politica romaneasca poate suferi noi rearanjari. Chiar si revenirea PNL in carti pentru guvernare sau aparitia posibilitatii unui guvern minoritar, cu sustinerea parlamentara din partea uneia sau alteia din formatiuni", a precizat Campanu.

Presedintele PD-L, Emil Boc, a negat, vineri, reinceperea discutiilor cu PNL, spunand ca in acest caz "zarurile au fost aruncate". Intrebat despre posibilitatea ca PD-L si PNL sa reia discutiile pentru formarea viitorului Guvern, Boc a exclus aceasta posibilitate. "Stiti ce a spus Cezar cand a trecut Rubiconul? Alea iacta est", a spus presedintele PD-L.

Liderul PD-L a facut aceasta precizare in urma aparitiei unor informatii potrivit carora varianta sustinerii parlamentare a PNL pentru un Guvern minoritar PD-L-UDMR ar fi discutata intre liderii liberali si cei democrat-liberali.

Si premierul desemnat, Theodor Stolojan, a negat vineri ca ar purta negocieri, el sau alti reprezentanti ai PD-L, cu liberalii. "Infirm categoric zvonurile legate de discutii sau negocieri politice pe care eu, in calitate de prim-ministru desemnat, sau alti reprezentanti ai PD-L le-am avea cu membri ai Partidului National Liberal", se precizeaza intr-un comunicatul de presa semnat de Theodor Stolojan.

Citeste si:
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...