Catalin Chereches, exclus din PNL

Sambata, 28 August 2010, ora 14:22
2625 citiri
Catalin Chereches, exclus din PNL

Deputatul de Maramures Catalin Chereches a fost exclus din PNL, sambata, in urma votului conducerii partidului, la Delegatia Permanenta a liberalilor.

Deputatul Catalin Chereches a parasit PSD imediat dupa alegerea lui Victor Ponta in functia de presedinte al partidului, "din cauza unei relatii defectuoase cu Victor Ponta".

In ce priveste decizia excluderii din PNL, Catalin Chereches sustine ca are legatura cu un proiect demarat in urma cu doua luni, dupa arestarea si acuzarea definitiva a primarului de Baia Mare, prin care se urmarea castigarea primariei de catre PNL.

"Tot ceea ce am facut a fost in interesul partidului, ceea ce nu s-a inteles. Colegii prefera doar blaturi si intelegeri pe sub masa cu PSD, eu nu am o mentalitate de loc 3, cum exista in PNL", a declarat Chereches, la Realitatea Tv, imediat dupa aflarea deciziei de excludere a sa din PNL.

Cine si de ce a cerut excluderea

PNL Maramures a propus conducerii centrale a PNL excluderea deputatului Catalin Chereches, propunere calificata de Chereches drept un abuz si despre care spune ca arata interesele politico-economice existente la nivel local si judetean.

"Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a intamplat este un lucru care arata ca suntem intr-o zona a tensiunilor interne din preajma alegerilor pentru organizatia judeteana. Au fost sanctionati consilierii locali din municipiul Baia Mare pentru faptul ca au castigat in portofoliul PNL un post de viceprimar. Suna ciudat, dar asa este. In acest moment, este propusa catre forurile centrale si excluderea mea si a viceprimarului (Zamfir Ciceu) din PNL.

Doi dintre consilieri au fost exclusi (Cristian Niculescu-Tagarlas, fost presedinte al organizatiei muncipale si Cornelia Negrut), restul au fost sanctionati cu avertisment, desi exista aceeasi fapta si nu intelegem de ce sunt masuri diferite. Cred ca este un abuz, cred ca este o simpla lupta pentru mentinerea unor sfere de influenta politico-economice la nivel local si judetean", a afirmat Chereches.

El s-a referit la decizia PNL Maramures care i-a sanctionat pe consilierii locali liberali din Baia Mare pentru ca au initiat schimbarea din functia de viceprimar a social-democratului Mircea Dolha si inlocuirea acestuia cu liberalul Zamfir Ciceu. De asemenea, Chereches a fost indepartat de la conducerea interimara a PNL Baia Mare si s-a cerut conducerii centrale excluderea acestuia din partid.

Catalin Chereches a explicat decizia prin faptul ca "probabil unele forte din PNL se simteau mult mai protejate daca in zona administrativa a municipiului Baia Mare se aflau reprezentanti ai PSD decat ai liberalilor".

"Sunt convins ca cei din conducerea centrala vor analiza mult mai obiectiv aceasta situatie si sper lucrurile sa revina la normal. In rest, pe mine ca si deputat ma intereseaza strict relatia cu comunitatea si modul in care pot sa raspund problemelor comunitatii", a mai spus. la acel moment, Chereches.

Deputatul, proaspat intrat de cateva luni in PNL, a mai precizat ca doreste sa candideze la sefia PNL Maramures la alegerile din toamna. In acest context, Chereches a sustinut ca decizia organizatiei are legatura si cu aceasta intentie a sa, indicand si implicarea secretarului general al PNL, Radu Stroe, in hotarare.

"Eu am venit in PNL dupa ce am plecat din PSD. Am castigat un colegiu aici in Baia Mare, intr-un fief liberal, am castigat peste 50% din voturi, chiar daca primarul de aici era liberal si l-am batut pe Radu Stroe. Nu stiu daca trebuie sa-mi cer scuze acum pentru faptul ca dansul a inregistrat un scor umilitor aici, intr-un fief liberal.

Dar lucrurile tin de diverse influente politico-economice si de diverse relationari intre reprezentanti ai diverselor formatiuni politice. Eu cred in leadership-ul domnului Crin Antonescu si cred in ratiunea pe care o s-o aiba in decizie colegii mei de la nivel central. Eu n-o sa fiu niciodata supusul unui grup de interese, sunt tanar, o sa-mi slujesc doar electoratul", a spus Chereches.

El a explicat ca, la sedinta PNL Maramures, Stroe si-a trimis doi adjuncti la Baia Mare, impreuna cu vicepresedintele Cornel Popa. "Din pacate, n-au reusit sa faca altceva decat sa arunce in derizoriu o miscare liberala autentica in Baia Mare, n-au reusit decat sa prejudicieze imaginea PNL, la care eu lucrez de doua luni. Doar pentru faptul ca nu am vrut sa fim o anexa a PSD, nu cred ca oamenii astia ar fi trebuit sanctionati", a conchis Chereches.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Catalin Chereches exclus PNL , #stiri PNL