Ciudatele aliante politice din tara, opuse celor anuntate la Bucuresti. Cum vor colabora la alegeri partidele care se "urasc" in declaratiile liderilor

Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 11:41
2059 citiri
Ciudatele aliante politice din tara, opuse celor anuntate la Bucuresti. Cum vor colabora la alegeri partidele care se "urasc" in declaratiile liderilor

Partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantele politice, aliantele electorale si candidatii independenti au inceput din 20 iulie, actiunile de colectare a listelor de sustinatori ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii judetene, primari, presedinti ai consiliilor judetene, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si primarul general al Capitalei.

Potrivit AEP, prin Legea nr. 135/2020 a fost stabilita data de 27 septembrie ca data a alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale. Cum politicienii nu vor putea sa isi desfasoare campania ca in ceilalti ani, acestia au mizat pe strategii si aliante pentru sanse mai mari de castig.

Daca la Bucuresti, PNL si USR au convenit ca vor merge intr-o alianta si ca il vor sustine pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei, PSD, ALDE si PP-USL o sustin pe Gabriela Firea, iar aparent Pro Romania si PMP vor avea candidati proprii, in teritoriu partidele fac aliante neobisnuite.

La Ciugud, PNL si Pro Romania il sustin pe un candidat independent, fost PSD

Victor Ponta l-a atacat de multe ori pe Ludovic Orban. "Este un analfabet politic, mincinos si tradator!", a spus Ponta, la inceputul lunii iulie. Cu toate acestea Horatiu Florea, presedintele Pro Romania Alba, a salutat demersul PNL de a-l sustine pe primarul Gheorghe Damian pentru inca un mandat la Ciugud.

"Salut decizia PNL de a-l sustine pe candidatul independent Gheorghe Damian! Aceasta este normalitatea politica", a declarat Horatiu Florea. Mai mult decat atat, Pro Romania a anuntat ca nu va avea candidat propriu la Ciugud pentru a nu-i face contra campanie lui Damian.

Damian a fost exclus in 2017 din PSD, la propunerea presedintelui organizatiei judetene, deputatul Ioan Dirzu. Comuna Ciugud este cea mai performanta din tara in atragerea de fonduri europene.

In Satu-Mare se face o alianta PNL, USR-PLUS, Pro Romania, PMP si PNTCD impotriva UDMR si PSD

Daca la Bucuresti, Dan Barna a exclus o alianta cu PMP si spunea ca "nu poate sustine un clovn ca Mihail Neamtu", iar Neamtu i-a declarat razboi lui Barna si lui Ponta, la Satu-Mare se pare ca se face o alianta PNL - USR - PLUS - Pro Romania - PMP - PNTCD, pentru a inlatura influenta UDMR si PSD din zona.

Avocatul Adrian Cozma, fost consilier judetean si unul dintre liderii PNL la Satu Mare, se pregateste de alegerile locale cu o idee ferma: e nevoie de o alianta la primaria orasului Satu Mare, cat si de sefia Consiliului Judetean.

Prim-vicepresedintele national al PNL, europarlamentarul Rares Bogdan, a zis in emisiunea Audiente in Direct, moderata de Victor Constantinovici la Informatia TV, ca va exclude orice alianta cu PSD, dar e de acord cu o alianta a PNL cu Pro Romania la Satu Mare.

"Adrian Albu este presedintele partidului, dar am o admiratie deosebita si fata de Adrian Cozma. Ambii lideri ai partidului sunt importanti, amandoi lupta umar la umar pentru votantii PNL.

Pe Adrian Albu il vad in viitor un lider extrem de important, iar Adrian Cozma mai are multe de spus, pentru el drumul abia incepe in politica. As fi de acord cu o alianta locala, inclusiv cu Pro Romania, care sa zdrobeasca UDMR si PSD. La Satu Mare este o situatie speciala, adversarul PNL este PSD si UDMR, pentru ca Satu Mare trebuie sa apartina dreptei", a spus Rares Bogdan la Informatia TV.

Intr-o comuna din Timis, fratele lui Alfred Simionis (PSD) este candidatul Pro Romania, sustinut si de ALDE

Marcel Ciolacu si Victor Ponta sunt la cutite. Acestia s-au jignit in repetate randuri, acuzandu-se reciproc inclusiv de hotie si prostie.

Cu toate acestea, filiala Timis Pro Romania a incheiat doua aliante preelectorale. La Mosnita Noua, candidatul Gerald Simonis (Pro Romania), fratele lui Alfred Simonis (PSD), va fi sprijinit si de organizatia locala ALDE, iar la Sag, Pro Romania nu va avea un candidat propriu, ci il va sustine pe primarul PSD aflat in functie, care candideaza pentru un nou mandat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ponta, #Orban, #Ciolacu, #PNL, #USR, #PMP, #pro romania , #stiri PNL