Constantin Şovăială, atac la conducerea PNL după decizia de a se alia cu PSD: „Rușine. Nu era o situaţie fără ieşire”

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 12:46
2691 citiri
Constantin Şovăială, atac la conducerea PNL după decizia de a se alia cu PSD: „Rușine. Nu era o situaţie fără ieşire”
Deputatul PNL Constantin Șovială este un susținător al lui Ludovic Orban FOTO Facebook / Constantin Șovăială

Deputatul liberal Constantin Şovăială a criticat dur marţi, 9 noiembrie, decizia conducerii PNL de începe negocierile oficiale cu PSD.

El spune că a avertizat PNL Sibiu, încă din vară, că dacă omoară democraţia internă, partidul se va prăbuşi.

Săptămâna trecută, Șovăială a demisionat din grupul parlamentar al PNL, alăturându-se astfel fostului președinte al partidului Ludovic Orban.

”Întrebări deschise pentru liberalii sibieni! Oare conducerii PNL Sibiu nu îi este ruşine de cum au votat cei doi reprezentanţi în BPN? Nu doar că au dat o palmă liberalilor, ci tuturor sibienilor care şi-au pus speranţa într-o guvernare de dreapta, una fără PSD! Am avertizat PNL Sibiu, încă din vară, că dacă omoară democraţia internă - partidul se va prăbuşi. Nimeni nu ar fi crezut că PNL se va lăsa înghiţit de interesele ascunse ale unor lideri cu porniri ceauşiste în doar câteva luni”, a scris Şovăială pe Facebook.

El arată că este clar pentru toată lumea că "mariajul" cu PSD este contra-naturii, dar toţi tac.

”Au „înghiţit broasca” crezând că se vor transforma în prinţesă peste noapte. Alţii, se uită în „lampa lui Aladin” şi nu văd nimic frumos în acel luciu. De ce a fost nevoie de PSD? Nu era o situaţie fără ieşire atât timp cât se putea reface coaliţia cu USR. La începutul Pandemiei, PNL a putut guverna fiind în minoritate. A guvernat cu un Parlament ostil, a gestionat situaţia din spitalele şi DSP-urile aruncate în faliment de către PSD, a reaşezat economia României pe creştere economică şi a ajutat angajaţii şi angajatorii să treacă mai uşor peste criza sanitară şi economică. Acum de ce PNL s-a predat PSD-ului şi sinucigaşilor interni?”, spune Şovăială.

Deputatul PNL arată că, după ultima decizie a Biroului Politic Naţional, liberalii sibieni trebuie să îşi pună următoarele întrebări: ”Cei care au votat în BPN pentru a intra la guvernare cu PSD se reprezintă doar pe ei? De ce nu au luat un mandat de la PNL Sibiu? În 6 decembrie sibienii au votat PNL pentru că le-am promis o guvernare de dreapta, nu o „înjugare” la căruţa PSD! Pe cine mai reprezintă acum PNL Sibiu? Când cineva intră cu ochii închişi pe o autostradă aglomerată, oare cum va ieşi de acolo? Ce vor spune primarii liberali în localităţile pe care le conduc? Vor fi nevoiţi să facă coaliţii cu PSD şi pe plan local?”

El transmite un mesa şi către reprezentanţii PNL Sibiu la şedinţă, Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean: ”Mai am un singur cuvânt de spus: RUŞINE-Raluca Turcan! RUŞINE- Daniela Cîmpean!”

Conducerea PNL a decis, luni, să demareze oficial negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului. 48 de lideri au votat în favoarea unei colaborări cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
Preşedintele USR, despre alianța PSD-PNL: „Trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat” FOTO
Preşedintele USR, despre alianța PSD-PNL: „Trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat” FOTO
Cătălin Drulă, preşedintele USR afirmă, referindu-se la alianţa electorală PSD-PNL, că trandafirii s-au luat în braţe cu săgeata şi planul lor este unul de furt generalizat....
#Constantin Sovaiala, #negociere PNL PSD, #alianta PSD PNL , #stiri PNL