Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL acuza conducerea partidului de abuz si incalcarea legii

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 22:04
3472 citiri
Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL acuza conducerea partidului de abuz si incalcarea legii
Foto: nasul.tv

Presedintele Curtii de Onoare si Arbitraj (COA) a PNL, Ingrid Zaarour, acuza conducerea partidului de "abuz" si incalcarea Statutului PNL in urma unei decizii de suspendare a activitatii acestui organism luate la nivelul Delegatiei Permanente.

Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a inaintat in 25 ianuarie o adresa Delegatiei Permanente, Biroului Permanent si presedintelui PNL, Crin Antonescu, in care reactioneaza fata de o decizie de suspendare a activitatii COA luata la nivelul Delegatiei Permanente in 21 ianuarie.

Astfel, in cuprinsul deciziei se dispunea "suspendarea activitatii Curtii de Onoare si Arbitraj incepand cu data prezentei hotarari pana la Congresul Extraordinar al PNL ce a fost convocat in data de 22.02.2013", fiind propusa Congresului PNL "alegerea unei noi Curti de Onoare si Arbitraj", dar si Comisiei Permanente pentru Statut si Regulament a PNL "analiza dispozitiilor regulamentare referitoare la Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL, pentru a se evita pe viitor situatii de functionare defectuoasa a acestor organisme statutare".

Totodata, presedintele COA invoca faptul ca doar Congresul poate hotari asupra raportului de activitate a organismului pe care il reprezinta, iar COA "este un organism constituit in interiorul PNL, care are o activitate independenta si nu este subordonat niciunui organism de conducere al PNL".

"Asemenea unui stat de drept, unde Parlamentul si Guvernul nu pot suspenda activitatea judecatoreasca, existand separatia puterilor in stat, Delegatia Permanenta a Partidului National Liberal nu are atributii in domeniul analizarii raportului Curtii de Onoare si Arbitraj si nici atributii de suspendare a activitatii acesteia", se mai arata in documentul citat.

In plus, in adresa catre conducerea PNL se sustine ca "suspendarea hotarata in sedinta Delegatiei Permanente din data de 21.01.2013 este o masura nedemocratica, abuziva, care incalca atat Statutul Partidului National Liberal, cat si Legea nr.14/2003, Legea partidelor politice".

Presedintele COA afirma ca plenul acestui organism a decis suspendarea sedintelor Curtii pana la congresul PNL.

"Avand in vedere ca mandatul nostru a ajuns la final, am hotarat in sedinta plenului nostru de astazi sa suspendam sedintele Curtii, urmand ca toate dosarele ramase pe rol sa fie date in primire Curtii de Onoare si Arbitraj ce urmeaza a fi aleasa la Congresul convocat pentru data de 22.02.2013", se incheie adresa catre conducerea partidului.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#curte arbitraj PNL, #scandal PNL curte arbitraj , #stiri PNL