Editorial: Motiunea de cenzura din umbra

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 08:35
2214 citiri
Editorial: Motiunea de cenzura din umbra

Ca sa ironizeze guvernul din umbra construit de seful PNL fara stirea PNL, un deputat liberal din Cluj, Horea Uioreanu, a lansat, cu ocazia unei sedinte interne de acum vreo luna, sintagma "motiune de cenzura din umbra".

A sugerat, astfel, cat de tare isi doreste Crin Antonescu sa administreze tara in prag de iarna. Seful partidului n-a ras. Doar amicii din grupul "Tariceanu".

Ei bine, a sosit clipa, si setea de-a guverna este la fel de napraznica precum dorul dupa o durere de dinti, atat la liberali, cat si la social-democrati, dupa ultimele afirmatii ale lui Victor Ponta. Care mai degraba ar dori sa puna pe usa, pana trece iarna, un cartonas cu "inventar", si sa ia de par gasca lui Boc prin primavara, cand greaua mostenire va atarna mult mai tare in cantar.

Dar nu are cum. La orizont se-arata cadavrul PD-L, se elibereaza un loc la coada celor care vor sa scoata Romania din mizerie, sa se sacrifice pentru binele national. Doar ca in loc sa-si coordoneze eforturile de demolare a puterii, cele doua partide par mai preocupate sa-si trimita reciproc liderii la spital cu ruptura de ficat.

Nu au pus inca la punct momentul doi, de dupa eventuala cadere a lui Bruce Willis Boc. Fratia de anul trecut, cand exista un premier comun, un crochiu de strategie de guvernare, a fost un accident, cu toate ca a coagulat multa sustinere populara. Atunci pareau la chestiune, acum seamana cu domnul Nicu Matza, castigatorul unui concurs de folclor organizat de Marioara Murarescu.

In ciuda asigurarilor privind seriozitatea demersului, intelegerea liderilor opozitiei nu pare diferita de fratia sindicatelor, care nu vad mai departe de lungul nasului. Asa ca romanul, teribil de obosit, simte, totusi, ca asista la o constructie demagogica.

La care contribuie si mici portiuni de strategie care nu intregesc tabloul, dar ii picura niscai pigment. De pilda, scoaterea la iveala a unui element fundamental al chitesentei spiritualitatii romanesti: teama de munca.

Cartel Alfa a anuntat ca distribuie in Bucuresti 200.000 de fluturasi mobilizatori pe care scrie ca daca va fi modificat Codul Muncii, oamenii vor fi obligati sa munceasca 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana. Pai sa nu scoti minerii in strada?

Lasand gluma la o parte, exista oameni care protesteaza din convingere. Nivelul de trai s-a naruit in asa masura incat pentru multi, ziua de maine pune probleme de supravietuire. Nici nu le trece insa prin minte ca intre deznadejdea lor si calculele politicienilor nu exista similitudini. Sunt oameni care nu se uita la emisiunile de vorbit. Satui de haosul din propriile vieti, nu au nervi sa constate ca muschiul de vita, absent din meniul lor, se afla la televizor.

Daca romanii ar considera ca demersul politicienilor este valabil, credibil, purtat in numele disperarii, ar iesi masiv in strada, ca sa forteze demisia Guvernului. Ca nu numai pesedistilor le este foame. Pentru membrul de partid, insa, matele nu chioraie in cavitatea abdominala. Ci in cap.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#motiune cenzura, #miting, #sindicate miting motiune , #stiri PNL
Comentarii
Poza ***UPSS***
***UPSS***
rank 5
Poza ascutitoarea
ascutitoarea
rank 5
Cartel Alfa a anuntat ca distribuie in Bucuresti 200.000 de fluturasi mobilizatori pe care scrie ca daca va fi modificat Codul Muncii, oamenii vor fi obligati sa munceasca 12 ore pe zi, sase zile pe saptamana.