Florin Roman: Votam la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Banicioiu

Joi, 22 Octombrie 2020, ora 12:43
2819 citiri
Florin Roman: Votam la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Banicioiu
FOTO: Facebook/Florin Roman

Florin Roman, liderul deputatilor PNL a anuntat ca liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Banicioiu.

La solicitarea PNL, Comisia juridica a Camerei Deputatilor, se intruneste maine pentru a lua in discutie solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare in cazul deputatului Nicolae Banicioiu.

"Consideram ca Parlamentul nu poate fi scut pentru deputatii care urmeaza sa fie cercetati pentru incalcarea legii. Colegii juristi vor fi prezenti la sedinta comisiei si vor vota la vedere in favoarea solicitarii DNA.

In mod similar vom vota in plenul Camerei Deputatilor care trebuie convocat in cursul saptamanii viitoare. PNL va da curs tuturor solicitarilor de acest gen, indiferent de partidul din care face parte persoana in cauza", a precizat Florin Roman.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat marti, 20 octombrie, ca a cerut procurorului general al Romaniei sesizarea Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale a unui deputat, la data faptelor fost ministru al Sanatatii, pentru infractiunile de trafic de influenta si luare de mita in forma continuata.

Este vorba de fostul ministru PSD al guvernului Victor Ponta, Nicolae Banicioiu, deputat in Parlamentul Romaniei din 2004. In mai 2018, el s-a transferat in partidul Pro Romania, condus de Victor Ponta. Fostul ministru al Sanatatii este acuzat ca ar fi luat spaga 4 milioane de lei.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, perioada in care Banicioiu a ocupat fucntia de Ministru al tineretului si sportului, "in calitate de ministru, ar fi acceptat promisiunea a doi oameni de afaceri si ar fi primit direct, de la unul dintre acestia, suma totala de 1.292.122 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra ministrului Sanatatii si a functionarilor publici din cadrul acestei institutii si ca ii va determina sa indeplineasca sau sa nu indeplineasca acte ce intrau in indatoririle lor de serviciu, acte reprezentate de:

- numirea in functia de manager/mentinerea in functia de manager a unor persoane la conducerea spitalelor publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, spitale cu care firmele controlate de cei doi oameni de afaceri aveau contracte incheiate sau desfasurau proceduri de achizitii publice,

- alocarea de sume de bani spitalelor publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte in derulare.

Ulterior, aceeasi persoana ar fi primit de la aceiasi oameni de afaceri, prin intermediul unui complice, suspect in cauza, suma totala de 2.612.389 lei in legatura cu exercitarea atributiilor de ministru, functie detinuta in perioada 05.03.2014-17.11.2015", se mai arata in comunicatul DNA.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...