Hardau le recomanda Rudotel semnatarilor motiunii pe Educatie

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 20:46
1937 citiri
Hardau le recomanda Rudotel semnatarilor motiunii pe Educatie

Fostul ministru al Educatiei, senatorul PD-L Mihail Hardau, i-a criticat miercuri pe initiatorii motiunii simple pe Educatie despre care a afirmat ca incearca sa blocheze "directia spre progres" si le-a recomandat celor care sustin motiunea sa ia un Rudotel inainte de a vizita scolile din Romania.

Hardau a spus, in plenul Senatului, ca motiunea simpla pe Educatie reprezinta un proces de "blocare a directiei spre progres", iar documentul face "apologia nepasarii".

El a precizat ca textul este redactat de oameni care nu au nicio legatura cu actualul sistem de invatamant si nu fac decat sa "spicuiasca titluri de editoriale" sau sa "traga cu urechea" la ceea ce, in mod "distorsionat", ar aparea pe ecranele televizioarelor de stiri.

Potrivit senatorului PD-L, rezultatul ar fi ca motiunea initiata de PNL promoveaza doar un "populism siropos", ca "model perfect al modului cum trebuie facuta politica".

Hardau a mai sustinut ca motiunea retine "curajul de a dezinforma cu nonsalanta", fara sa mentioneze nimic despre munca, "ce sa mai vorbim de fratie si onoare".

Fostul ministru le-a recomandat semnatarilor motiunii sa mearga prin scoli, dar inainte de a face acest lucru sa ia Rudotel, pentru a nu fi surprinsi de ceea ce vor vedea.

"Educatia este unul dintre cele mai puternice instrumente de reducere a saraciei, iar efectele se resimt abia dupa 10-12 ani. Cine a inceput, dupa cine culegem noi acum roadele? PD-L a condus efectiv doar 2 ani si 3 luni. Trebuie sa fiti de acord ca reforma e o schimbare fundamentala, asta va doare si va sperie", a sustinut Hardau.

Potrivit senatorului PD-L, motiunea pe Educatie reprezinta o "incercare grosolana de captare a binevointei" cadrelor didactice, dar fundamentarile textului sunt de natura "nostradamica".

Hardau a mai considerat ca, din cauza lipsei PNL si PSD de la dezbaterile pe Legea educatiei, reprezentantii celor doua formatiuni au inteles "deficitar" textul ei.

"Prin respingerea motiunii, dati o sansa reformei reale, profunde si de substanta a educatiei", a conchis fostul ministru, adaugand ca initiatorii nu au observat ca o noua Lege a educatiei a fost deja promovata, astfel ca cererea lor din motiune este indeplinita.

In final, motiunea a fost respinsa de senatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Hardau motiune Educatie PNL , #stiri PNL