Iasi: Consilier local PNL, bruscat de viceprimarul de la ALDE (Video)

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 21:01
3371 citiri
Iasi: Consilier local PNL, bruscat de viceprimarul de la ALDE (Video)
Foto: Captura Facebook/ Razvan Timofciuc

Viceprimarul Iasiului Radu Botez, membru ALDE, a bruscat un consilier liberal, incidentul avand loc in pauza sedintei de vineri a consiliului local. Conducerea filialei municipale PNL Iasi cere demisia viceprimarului.

In timpul sedintei Consiliului Local, intre viceprimarul Radu Botez si Razvan Timofciuc au avut loc unele discutii in contradictoriu, care au pornit de la un proiect de hotarare sustinut de reprezentantul PNL, privind introducerea unor sensuri giratorii in municipiu.

Ulterior, s-a luat o pauza de dezbateri, discutiile intre cei doi continuand pe un ton mult mai ridcat. Viceprimarul ALDE Radu Botez s-a apropiat de consilierul liberal, aflat pe scaun, si l-a bruscat, moment in care a intervenit un reprezentant al PMP.

"Nu e prima data cand viceprimarul Botez are o astfel de atitudine. Au fost sedinte in care ne-a facut prosti, avand un comportament agresiv", a declarat consilierul PNL Razvan Timofciuc.

Dupa reluarea sedintei de consiliu, viceprimarul Radu Botez a amintit de incident, spunand ca nu a mai rezistat la insulte.

"Ar trebui sa avem un consiliu de oameni responsabili. Este foarte greu sa avem rabdare la asa-zisele proiecte de hotarare, care nu respecta elemente tehnice si juridice", a spus Radu Botez.

La randul sau, consilierul liberal Razvan Timofciuc i-a transmis viceprimarului ca trebuie sa mearga la "un control psihiatric".

Liderul filialei municipale PNL Iasi, deputatul Marius Bodea, afirma, intr-un comunicat de presa, ca viceprimarul Radu Botez ar trebui sa-si dea demisia, adaugand ca gestul este "incalificabil si de neacceptat".

"Un consilier liberal ajunge sa fie bruscat doar pentru ca nu impartaseste aceleasi opinii cu puterea, iar totul se petrece sub privirea ingaduitoare a primarului Mihai Chirica si a viceprimarului PSD Gabriel Harabagiu, care manifesta, tacit, acelasi dispret cu care ne-am obisnuit.

Dupa ce timp de patru ani colegii mei liberali au avut de suportat jigniri constante, fiind nevoiti sa apeleze la instanta pentru ca proiectele propuse de ei sa apara pe ordinea de zi, astazi vedem ca pana la violenta nu mai era decat un pas. Niciodata intr-o sedinta de CL nu s-a mai intamplat asa ceva, iar pentru comportamentul huliganic ar trebui sa raspunda nu doar dl Radu Botez, caruia ii cer sa isi dea demisia si retragerea din viata publica urgent, ci si primarul si viceprimarul PSD, care au aprobat iesirea devianta a colegului lor, fara sa ia atitudine", a precizat seful liberalilor din municipiu, Marius Bodea.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#consilier PNL bruscat viceprimar ALDE Iasi , #stiri PNL