Inginerul forțat de lideri PNL să demisioneze de la conducerea ABA Mureș a obținut daune morale de 10.000 de lei

Autor: N.G.
Marti, 26 Octombrie 2021, ora 22:10
19511 citiri
Inginerul forțat de lideri PNL să demisioneze de la conducerea ABA Mureș a obținut daune morale de 10.000 de lei
Inginerul Ovidiu Ianculescu în reportajul Recorder

Inginerul Ovidiu Ianculescu, fostul director al Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș, care a reclamat că a fost forțat să își dea demisia din funcția pe care o câștigase prin concurs pentru a face loc unui membru PNL fără nicio pregătire în domeniu, a obținut în instanța, definitiv, daune morale în vloare de 10.000 de lei din partea instituției pentru care lucrează.

Ianculescu a obținut, inițial, suspendarea unei decizii de detașare la Baia Mare, după care conducerea ABA Mureș a anulat hotărârea prin care fostul director era obligat să lucreze la peste 200 de kilometri de casă. Tribunalul Mureș a constatat că cererea privind anularea detașării a rămas fără obiect și l-a obligat la cheltuieli de judecată.

Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât definitiv marți, 26 octombrie, că Ovidiu Ianculescu trebuie să primească daune morale de 10.000 de lei și cheltuieli de judecată de 3.950 de lei.

”După 1 an de "distracție", iată astăzi s-a făcut dreptate în cazul detașării mele la Baia Mare, și așa cum am mai spus pe aici, cei vinovați vor plăti. Sentința de astăzi spune așa: DAUNE MORALE în cuantum de 10.000 ron și cheltuieli de judecată de 3950 ron, sume pe care mi le va achita instituția publică, ABA Mureș!

Totalul, împreună cu procesul prin care am suspendat această mizerie și socotind și onorariul plătit de către ABA Mureș avocatei angajate (asta deși doar la sediul ABA Mureș sunt angajați mai mulți juriști și există legislație care limitează angajarea de avocați) duce spre 20.000 ron, pagubă în bugetul instituției.

Deputatule, Ervin Molnar, pt tine și gașca ta de complici e o nimica toată, bani de semințe. Doar nu vreți să lăsați costul distracției voastre de politruci și lingăi (cazul complicilor) pe seama instituției, nu?”, a scris inginerul pe Facebook.

”Admite apelul formulat de apelantul-reclamant Ianculescu Ovidiu Sebastian (cdp), împotriva sentinţei civile nr. 803/20.05.2021, pronunţată de Tribunalul Mureş, în dosarul nr. 2375/102/2020 şi, în consecinţă: Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite cererea precizatoare formulată de reclamantul Ianculescu Ovidiu Sebastian, în contradictoriu cu pârâta Administraţia Bazinală de Apă Mureş. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale ca urmare a emiterii deciziei de detaşare nr. 544/05.11.2020. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 3.950 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată în primă instanţă. Menţine dispoziţiile primei instanţe care nu contravin prezentei. Definitivă”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Târgu Mureș.

Cazul lui Ovidiu Ianculescu a devenit cunoscut în urma unui reportaj Recorder, care a prezentat modul în care inginerul a fost forțat să demisioneze din funcția de director pentru a-i face loc unui membru de partid.

Recorder a relatat că Ovidiu Ianculescu, inginer de profesie, a ajuns director al ABA Mureș, instituție care gestionează infrastructură de apă din șase județe, nefiind membru al unui partid și dând concurs pe post.

La începutul anului 2021, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu susține că i s-a cerut să demisioneze, funcția fiind ocupată de Ionuț Cengher. În reportajul Recorder, directorul ABA Mureș Ionuț Cengher afirmă că a cerut o detașare la Apele Române de la Senat.

Eveniment Quarterly Report

Cine e sportivul care a semnat un contract de 700 de milioane de dolari
Cine e sportivul care a semnat un contract de 700 de milioane de dolari
Superstarul japonez de baseball Shohei Ohtani a anunţat, sâmbătă, că a semnat cu Los Angeles Dodgers, semnând un contract record în valoare de 700 de milioane de dolari pe 10 ani, unul...
Câți bani le ia Ana Maria Prodan fotbaliștilor pe care îi reprezintă și cine a îmbogățit-o
Câți bani le ia Ana Maria Prodan fotbaliștilor pe care îi reprezintă și cine a îmbogățit-o
Ana Maria Prodan a făcut bani frumoși din impresariat, chiar dacă în momentul de față nu mai are prea mulți fotbaliști de top sub contract. Cel care i-a adus cei mai mulți bani...
#ianculescu, #inginer, #aba mures, #daune, #morale, #bani , #stiri PNL