Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ce nu pricep Antonescu &co: Romania nu este de capul ei

Sambata, 08 Iunie 2013, ora 21:16
3271 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ce nu pricep Antonescu &co: Romania nu este de capul ei

Surprinzatoare capacitatea deficitara de intelegere a partenerilor Antonescu, Voiculescu, PNL. Nu inteleg si pace. Neam. Oricat li s-ar explica si repeta.

Nu inteleg ca separatia puterilor in stat, checks and balances, esenta democratiei si statului de drept, nu permite ca parlamentarii sa controleze totul, cat or fi ei de "organ suprem".

Nu. Sunt si ei tinuti in sah de Justitie, macar sa nu se dedulceasca la bugetele publice.

Dupa ce au dat-o in bara vara trecuta cu lovitura de stat abia mascata, pentru ca oficialii din UE si America i-au pus la colt, acum repeta figura. Se iau iarasi in bete cu aceiasi oficiali, de data asta cu proiectul de revizuire a Constitutiei.

Crin Antonescu nu pricepe ca e persona non-grata in UE, niciun oficial nu accepta macar sa-l vada la fata, nicicum sa faca conversatie, si o da iarasi prin balarii ca sef al Comisiei de revizuire a Constitutiei. Accepta amendamente penibile, propuse de Chiuariu, avand drept scop incalecarea Justitiei de catre Parlament. Exact ca asta vara.

Amendamentul prevede ca orice persoana, fie ea procuror, judecator, sefi de Parchete, presedintele Romaniei, Patriarhul, seful Bisericii etc., sunt obligati sa se prezinte la comisiile de ancheta ale Parlamentului. Ca sa spuna ce, sa fie anchetati pentru ce?

In ce stadiu sunt anchetele penale ale unor membri ale acestor comisii? Ca multi dintre parlamentari sunt anchetati, condamnati, in curs de judecare, incompatibili, turnatori la Securitate etc.

Ulterior, Tudor Chiuariu a indulcit-o, declarand ca amendamantul nu se refera la procurori. Dar la cine, la vrajitoarele din Chitila? Ca nu se spune nicaieri cine sunt destinatarii.

Victor Ponta este mai constient de ce-l asteapta. Si cu responsabilitati mult mai mari. Stie ca "imensa" majoritate a ctualei puteri vine din voturile a 24% dintre electori, cei care asteapta acum de la guvern rasplata: "sa le dea". De unde sa le dea, ca Guvernul numara in fiecare zi firfiricii si nu iese socoteala.

In curand, mai ales ca FMI se pare ca-si ia jucariile si pleaca, cei mintiti si pacaliti isi vor muta protestele, acum in fata fabricilor in faliment, direct in Piata Victoriei, in fata Guvernului.

A mai aflat ceva Victor Ponta. Ca Barroso, Merkel, Departamentul de Stat stiu foarte bine ce se intampla in Romania. Nu pot fi dusi cu presul. Inclusiv cu prevederile de revizuire a Constitutiei.

Deja Angela Merkel il asteapta pe Ponta cu o "to do list" de 12 puncte, dupa modelul lui Barroso. De o sa-i pice fata.

Si, pana la urma, este vorba, pur si simplu, de respectarea Tratatelor de Aderare la UE. In cazul nostru de art. 7 al Tratatului Politic de la Copenhaga.

Sa nu stie "eminentii" juristi, Ponta si Chiauriu, ce prevad aceste tratate? Sau fac pe prostii? Spera sa-i duca de nas pe oficialii de la Bruxelles? Sa-i crezi prosti pe altii e prima dovada de prostie.

Daca n-a aflat ca plagiatul, lovitura de stat din vara trecuta, faptul ca inchide ochii la masacrarea Constitutiei, nu-l vor costa scump in plan extern, va afla in curand.

In caz ca nu executa ce scrie pe lista, adio imprumuturi la costuri rezonabile pentru pensii si salarii bugetare, adio bani europeni nerambursabili, adio Schengen, adio piata muncii europene pentru romani. Deja cursul de schimb a luat-o prin balarii.

Si sa vedem atunci ce le spune celor 24% care l-au votat.

Securitatea Romaniei depinde de NATO, adica de americani. Si sutele de milioane de dolari pe care acestia le-ar investi in scutul anti-racheta.

Daca nu vrea sa se trezeasca cu inlocuitorul lui Gordon pe cap, Victor Ponta ar face bine sa-l dea afara pe Chiuariu din Comisia de revizuire a Constitutiei. Ca cine stie ce traznai mai are in cap, cu subordonarea CSM Parlamentului, cu reducerea prerogativelor CCR etc.

Si sansele de a trece prin referendum actualele modificari constitutionale sunt minime.

Este inutil sa minta, cum a facut vineri seara la un post tv, ca 25% dintre alegatori trebuie sa aprobe proiectul de revizuire.

Legea aflata acum la CCR spune altceva. Cvorum de participare 30%, voturi valide 25%, din care majoritatea, adica 12,25% +1 sa spuna DA. Adica vreo 2,25 milioane alegatori.

Asa cum vara trecuta referendumul a esuat din cauza mobilizarii extraordinare pentru boicot, la fel se va intampla acum pentru votul NU, daca USL insista pe prevederi cel putin dubioase.

Cei 24% se vor simti si ei tradati prin minciuni si promisiuni fara acoperire, iar cei care au stat in decembrie acasa, negasind in oferta electorala ceva sa-i atraga, vor veni de asta data sa apere bruma de independenta a justitiei, cu greu castigata si care, iata, da roade: Adrian Nastase, Gigi Becali, Catalin Voicu, Sorin Alexandrescu, Florin Costiniu, Relu Fenechiu si atatia altii.

Cum internetul si retelele de socializare capata un impact formidabil in randul romanilor constienti si inteligenti care n-au fost la vot, va fi relativ simplu sa inteleaga ce cursa li se intinde, mai precis ce plasa de protectie formidabila este pe cale sa fie instalata, data de Constitutie, pentru a proteja politicienii infractori. Si trusturile lor de presa.

Falia din societatea romaneasca se va adanci.

Avem deja revenirea la CSM a judecatorilor Ghica si Danilet, si datorita presiunii formidabile a presei independente si a societatii civile, in fata carora au dat inapoi si judecatorii care au votat excluderea celor doi din CSM.

Aceeasi presiune, posibil mai puternica, se va manifesta in pregatirea referendumului si va costa infinit mai mult imaginea actualei puteri, inclusiv in ochii presei si oficialilor din UE.

In concluzie, dupa cum evolueaza lucrurile, chiar cu un cvorum la referendum de 30%, USL nu are sanse sa treaca un proiect de revizuire a Constitutiei, construit de Antonescu&co.

Datorita a doi factori de opozitie extrem de eficienti. UE si SUA pe de o parte si populatia avizata din Romania, care a condus la esec si referendumul de demitere a Presedintelui din 2012.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Antonescu Ponta justitie, #revizuire Constitutie, #USL constitutie , #stiri PNL