Ionel Danca (PNL): Strategia Romania 2040, propaganda ieftina. Dragnea se vrea un far calauzitor al tarii

Luni, 23 Aprilie 2018, ora 11:27
2136 citiri
Ionel Danca (PNL): Strategia Romania 2040, propaganda ieftina. Dragnea se vrea un far calauzitor al tarii
Foto: Facebook/Ionel Danca

Ionel Danca, purtatorul de cuvant al PNL, considera ca intentia Puterii actuale de a realiza Strategia Romania 2040 tradeaza o nostalgie comunista greu de inchipuit.

Danca a comentat la RFI Romania faptul ca Guvernul a publicat un proiect de lege privind Strategia "Romania 2040", care va fi realizata de o comisie condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si care va deveni obligatorie pentru toate guvernele ce vor urma.

"Partidul National Liberal a somat Guvernul sa retraga acest proiect de lege, pentru ca el tradeaza o nostalgie comunista greu de inchipuit si de acceptat in vremurile noastre. Nu se poate, dupa ce Guvernul condus de domnul Dragnea in realitate a reusit contraperformante greu de imaginat intr-un an si jumatate de guvernare, provocand dezechilibre economice majore, acum sa aiba pretentia ca poate stabili strategia Romaniei pentru urmatorii 20 de ani si aceasta strategie sa devina lege pentru toate guvernele care vor urma", a declarat Danca.

In opinia sa, "este inca o incercare disperata a lui Liviu Dragnea de a se erija in conducatorul de facto al Romaniei. Practic si aceasta tentativa face parte din strategia disperata a domnului Dragnea de a fi premierul acestei tari, ceea ce nu-i permite situatia juridica, respectiv situatia de condamnat penal, in care se afla (...). Este o propaganda ieftina a acestui Guvern, pe de o parte si pe de alta parte, incercarea lui Liviu Dragnea de a se erija in farul calauzitor al Romaniei pentru perioada urmatoare".

Conform proiectului de lege postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, se instituie obligatia elaborarii si actualizarii Strategiei de dezvoltare economica si sociala a Romaniei pe termen lung, denumita Strategia "Romania 2040", precum si cadrul institutional de realizare si de asigurare a consensului national.

Astfel, se infiinteaza Comisia "Romania 2040" care va avea urmatoarele atributii: pregatirea proiectului de strategie, fundamentarea acesteia, realizarea de scenarii de dezvoltare si armonizarea si integrarea contributiilor institutiilor publice, a partidelor si organizatiilor neguvernamentale.

Comisia "Romania 2040" urmeaza sa fie condusa de presedintele Camerei Deputatilor si este alcatuita din reprezentanti ai Guvernului, Presedintiei, ai partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, ai Academiei Romane, Consiliului de Programare Economica si ai Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza si personalitati ale stiintei, din mediul academic si universitar, desemnati de conducerea Comisiei "Romania 2040", la propunerea Consiliului de Programare Economica, mai prevede proiectul.

Citeste si PNL someaza Guvernul sa renunte la strategia prin care Dragnea va decide viitorul Romaniei pentru inca 20 de ani: Este revoltator!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Danca Strategia Romania 2040, #Strategia Romania 2040 PNL, #Strategia Romania 2040 , #stiri PNL