Liberalii aradeni vor sa vanda Statuia Libertatii pentru a-l aduce in tara pe Balcescu

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 23:57
2771 citiri

Liderul organizatiei municipale a PNL Arad, Florin Galis, s-a declarat total indignat de nepasarea fata de valorile culturii romane de care a dat dovada ministrul Culturii, Kelemen Hunor, ministerul pe cale il conduce neparticipand la recenta licitatie a manuscriselor lui Emil Cioran, desfasurata la Paris.

In opinia lui Galis, "UDMR participa la spolierea Romaniei" si din acest punct de vedere liderul liberalilor aradeni a afirmat ca toate guvernele au datoria sa recupereze repere ale culturii si istoriei romanilor, aflate in afara granitelor. Spre exemplu, liberalul considera ca Ministerul Culturii ar trebui sa faca toate diligentele posibile pentru aducerea in tara a osemintelor lui Nicolae Balcescu, aflate la Palermo, intr-o manastire capucina, nu in Cimitirul Saracilor din acest oras, dupa cum se stia.

Cum insa nu se asteapta ca Ministerul Culturii sa faca aceste demersuri, Galis a sustinut ca, daca va ajunge sa conduca Primaria Aradului, dupa alegerile viitoare, se va preocupa de aducerea la Arad a osemintelor lui Balcescu, care ar urma sa fie adapostite in Cetatea Aradului, intr-un viitor muzeu, indicand totodata si sursa fondurilor necesare ducerii la bun sfarsit a acestui proiect.

"Daca Horthy nu a distrus, ci a vandut Austriei, la licitatie, statuia generalului austriac ucis de catre revolutionarii unguri de la 1848, de ce nu am face si noi la fel cu asa zisa Statuie a Libertatii, care a fost de fapt rebotezata asa dupa ce initial s-a numit Hungaria? Daca statul ungar va dori, sa liciteze si sa si-o duca acasa, iar noi, cu banii castigati din licitatie, sa ne recuperam istoria si eroii", a afirmat Florin Galis.

Citeste si:
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...
Emil Boc, critici fără o destinație clară: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
Emil Boc, critici fără o destinație clară: ”Criza gazului poate avea consecințe mai grave decât COVID”
Primarul PNL al Clujului, Emil Boc, a lansat mai multe critici și avertismente, fără o adresă clară, afirmând că a „tras mai multe semnale de alarmă” cu privire la criza gazului, despre...