Liderul senatorilor PNL: Nici pomeneala sa aderam la PPE

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 13:50
2607 citiri
Liderul senatorilor PNL: Nici pomeneala sa aderam la PPE

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a infirmat informatiile aparute in presa, conforma carora formatiunea din care face parte ar dori sa adere la Partidul Popular European.

"Infirm aceasta informatie. Nici pomeneala de asa ceva. Subiectul nici macar n-a fost discutat in partid", a declarat Hasotti pentru Ziare.com.

Intrebat daca sunt oameni in PNL care isi doresc aderarea la Partidul Popular European, Hasotti a raspuns: "Poate fi dorinta cuiva, dar noi suntem 200 de mii de oameni in partidul asta. Informatia e falsa de la un capat la altul".

Stirea ca PNL ar fi depus cerere de aderare la Partidul Popular European a fost lansat de fostul candidat PDL la alegerile parlamentare, vicepresedintele Fundatiei Crestin Democrate, Adrian Papahagi.

"PDL e in deriva, fosta ARD e fragmentata si invrajbita, iar PNL se pregateste deja sa ocupe, singur, flancul drept (au depus deja cererea de primire in PPE)", a scris acesta pe Facebook.

Ulterior, un site de stiri a publicat informatia "pe surse" ca in PNL s-a luat deja decizia de a adera la PPE in 2013.

Liderul PNL, Crin Antonescu, si-a manifestat dorinta de apropiere de PPE in 2012, cand a spus ca "se uite cu interes la PPE" si ca in partid exista o puternica tendinta conservatoare. El insusi a marturisit ca are o orientare mai degraba conservatoare.

PPE e cel mai mare partid politic european si reprezinta cel mai important grup din Parlamentul European. PDL, PNTCD si UDMR sunt membre ale PPE, in timp ce PNL e membru al Aliantei Liberalilor si Democratilor Europeni (ALDE).

In vara, cu ocazia suspendarii presedintelui Traian Basescu, liderii USL au criticat dur PPE, considerand ca aceasta formatiune l-a sustinut pe seful statului.

#PNL aderare PPE, #Hasotti aderare PNL , #stiri PNL