Nicolaescu despre stenogramele PNL: Pasaje autentice, dar si intoxicari (Video)

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 18:55
3228 citiri
Nicolaescu despre stenogramele PNL: Pasaje autentice, dar si intoxicari (Video)

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a explicat, miercuri, ca in cazul stenogramelor PNL de la sedintele de campanie, suspiciunea USL este ca exista o operatiune ilegala de supraveghere si interceptare si a precizat ca anumite pasaje sunt autentice.

"Ca sa nu se nasca confuzii si sa nu existe interpretari noi venim si va spunem adevarul despre pretinsele stenograme. USL constata ca sub Traian Basescu Romania a devenit un stat politienesc in care interceptarile ilegale si diversiunile ilegale sunt folosite in campania electorala. Cea mai recenta diversiune menita sa acopere marile furturi ale regimului Basescu este asa-zisul scandal al stenogramelor. Nu exista stenograme.

De asemenea, anumite teme de discutie si pasaje din pretinsele stenograme noi putem sa le recunoastem ca fiind autentice, dar in transcrierile dupa interceptarile care au avut loc apar multe modificari, intoxicari, neadevaruri, toate menite sa gireze temele de propaganda lansate de Traian Basescu.Suspiciunea noastra este ca avem de-a face cu o operatiune ilegala de supraveghere si interceptare. Transcrierea acestor operatiuni ilegale include multe neadevaruri si reprezinta o diversiune clara de la tema referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu", a relatat Nicolaescu.

Stenograme PNL: Fenechiu - Cu presa noastra focusam pe demiterea lui Basescu

El a subliniat ca tema stenogramelor este un subiect lansat de presedintele suspendat Traian Basescu. "PDL a intrat in politica folosind stenograme si acuzatii de frauda si va iesi din scena politica in aceeasi maniera, tot cu scandaluri de stenograme si frauda. Aceasta tema a stenogramelor este un subiect pe care l-a lansat Traian Basescu pentru a acoperi actiunea antidemocratica de boicotare a referendumului", a sustinut deputatul PNL.

Liberalul a afirmat ca nu exista nicio inregistrare cu discutiile avute in sedintele de campanie si ar trebui ca organele abilitate sa se sesizeze. "Nu facem niciun fel de inregistrare sau de stenograma pe intalnirile de campanie pe care le avem aici in fiecare dimineata si suspiciunea noastra este ca au fost interceptari si poate ca cei abilitati se vor sesiza si chiar cred ca este bine sa faca acest lucru ca sa stim si noi ce se intampla. (...) Nici prin cap nu mi-a trecut vreodata sa solicit colegilor mei ca unei anumite televiziuni sa impunem o anume atitudine, un anume comportament sau anumite actiuni sau de acolo anumiti ziaristi sa fie ultilizati in campanie. Este o grosolanie cum rar se poate vedea", a mai declarat Nicolaescu.

Intrebat cine ar fi putut face aceste interceptari, Nicolaescu a raspuns ca doar institutiile abilitate se pot pronunta. "Eu nu insinuez decat ca sunt interceptari, mai mult de cine sunt facute, de servicii secrete sau altfel de servicii de stat sau private eu nu am de unde sa stiu. Asta poate sa ne spuna institutiile abilitate, dar si cele private daca o fac asta inseamna ca statul roman are fisuri, are vulnerabilitati si trebuie sa si le acopere", a mai sustinut deputatul PNL.

"Am facut-o public prin dvs astazi. Nu avem nimic de ascuns", a raspuns Nicolaescu chestionat fiind daca va face o sesizare la organele abilitate.

Citeste si:
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Sorin Grindeanu anunţă că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 1 decembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, luni, 29 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că aeronava TAROM care îi aduce în ţară pe românii blocaţi în urma anulării...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...