O saptamana - dezastru pentru PNL (Opinii)

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 12:26
10701 citiri
O saptamana - dezastru pentru PNL (Opinii)

Din toate punctele de vedere, saptamana asta a fost una dezastruoasa pentru PNL.

Am avut accidentul aviatic din Apuseni, in care singurul vinovat de cel mai inalt nivel a fost gasit ministrul liberal Radu Stroe. Cel de un nivel secundar, fostul sef Romatsa Aleodor Francu, provenea din acelasi partid, iar alti ministri acuzati ca nu si-au facut bine treaba... tot de acolo.

Colac peste pupaza, am avut si condamnarea unuia dintre cei mai importanti oameni ai PNL din Parlament, daca ne gandim la justitie si reforma constitutionala, adica Tudor Chiuariu presedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, in acest moment.

Toate sunt niste lovituri grele primite de PNL. Toate lovesc puternic nu doar in credibilitatea partidului, ci si in credibilitatea celui care i-a girat pe toti acesti oameni, Crin Antonescu.

Daca ne uitam, cele mai mari controverse din Guvern au fost iscate de oamenii liberalilor, nu de cei ai PSD, semnificativa fiind sustinerea lui Relu Fenechiu pentru functia de ministru al Transporturilor, cand el era trimis in judecata.

La fel si cu Tudor Chiuariu. A fost sustinut pentru presedintia Comisiei Juridice a Senatului, desi era trimis in judecata pentru fapte grave. Cu alte cuvinte, un om potential infractor (si declarat infractor mai apoi de justitie), a fost la carma unor procese foarte importante, a facut legi ce ar trebui sa... pedepseasca infractori.

Chiuariu a fost si cel mai activ liberal din comisia pentru revizuirea Constitutiei, avand o serie de amendamente care au trecut si care pot deveni parte a legii fundamentale. Din nou, din respect pentru spiritul legilor, un om cu problemele penale ale fostului ministru nu trebuia sa fie in pozitia aceea.

Ramane de vazut daca PNL se va multumi doar cu a-i cere sa paraseasca sefia Comisiei Juridice sau ar trebui, asa cum multi cred ca e normal, sa paraseasca si partidul.

Dar concluzia e dincolo de Chiuariu. Toata seria asta de numiri nepotrivite in functii spune ceva despre capacitatea lui Crin Antonescu de a fi manager politic. Dar si despre a PNL de a accepta orice. Si Antonescu si PNL risca sa deconteze serios lista asta lunga de esecuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNL demisie Radu Stroe, #PNL condamnare Radu Stroe , #stiri PNL