O saptamana - dezastru pentru PNL (Opinii)

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 12:26
10667 citiri
O saptamana - dezastru pentru PNL (Opinii)

Din toate punctele de vedere, saptamana asta a fost una dezastruoasa pentru PNL.

Am avut accidentul aviatic din Apuseni, in care singurul vinovat de cel mai inalt nivel a fost gasit ministrul liberal Radu Stroe. Cel de un nivel secundar, fostul sef Romatsa Aleodor Francu, provenea din acelasi partid, iar alti ministri acuzati ca nu si-au facut bine treaba... tot de acolo.

Colac peste pupaza, am avut si condamnarea unuia dintre cei mai importanti oameni ai PNL din Parlament, daca ne gandim la justitie si reforma constitutionala, adica Tudor Chiuariu presedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei, in acest moment.

Toate sunt niste lovituri grele primite de PNL. Toate lovesc puternic nu doar in credibilitatea partidului, ci si in credibilitatea celui care i-a girat pe toti acesti oameni, Crin Antonescu.

Daca ne uitam, cele mai mari controverse din Guvern au fost iscate de oamenii liberalilor, nu de cei ai PSD, semnificativa fiind sustinerea lui Relu Fenechiu pentru functia de ministru al Transporturilor, cand el era trimis in judecata.

La fel si cu Tudor Chiuariu. A fost sustinut pentru presedintia Comisiei Juridice a Senatului, desi era trimis in judecata pentru fapte grave. Cu alte cuvinte, un om potential infractor (si declarat infractor mai apoi de justitie), a fost la carma unor procese foarte importante, a facut legi ce ar trebui sa... pedepseasca infractori.

Chiuariu a fost si cel mai activ liberal din comisia pentru revizuirea Constitutiei, avand o serie de amendamente care au trecut si care pot deveni parte a legii fundamentale. Din nou, din respect pentru spiritul legilor, un om cu problemele penale ale fostului ministru nu trebuia sa fie in pozitia aceea.

Ramane de vazut daca PNL se va multumi doar cu a-i cere sa paraseasca sefia Comisiei Juridice sau ar trebui, asa cum multi cred ca e normal, sa paraseasca si partidul.

Dar concluzia e dincolo de Chiuariu. Toata seria asta de numiri nepotrivite in functii spune ceva despre capacitatea lui Crin Antonescu de a fi manager politic. Dar si despre a PNL de a accepta orice. Si Antonescu si PNL risca sa deconteze serios lista asta lunga de esecuri.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....