Opinie politica: Ce astept de la Congresul PNL

Autor: Hilde Brandl - arhitect
Luni, 22 Mai 2017, ora 15:14
7066 citiri
Opinie politica: Ce astept de la Congresul PNL

Congresul PNL este un moment crucial atat pentru partid, cat si pentru tara. Conducerea ce urmeaza a fi aleasa are obligatia de a continua reformele incepute in urma cu 27 de ani.

Romania trebuie sa isi consolideze si sa isi creasca rolul in structurile de securitate si economice ale lumii euro-atlantice din care face parte; trebuie sa continue reformele liberale din economie; trebuie sa continue intarirea institutiilor statului de drept; trebuie sa continue lupta impotriva coruptiei, dar si sa ofere o perspectiva reformatoare in sistemul de Educatie si cel de Sanatate.

Intr-un cuvant, viitoarea conducere a PNL trebuie sa duca Romania inainte.

Eu cred, insa, ca aici nu discutam in primul rand de cine vor fi oamenii care vor conduce partidul, ci despre idealurile si ideile care ii anima pe viitorii lideri.

Am devenit membru al Partidului National Liberal si am candidat la alegerile parlamentare cu inima deschisa si crezand sincer ca doar in acest partid imi pot pune in aplicare proiectele si doar implicandu-ma direct pot atrage si alti oameni alaturi de noi.

Cred in continuare acest lucru si, de aceea, sunt onorata sa lucrez alaturi de colegii mei liberali.

Cred insa ca avem nevoie de o clarificare doctrinara, pentru ca Partidul National Liberal este partidul oamenilor de dreapta, iar acest lucru trebuie exprimat, sustinut si aparat cu orice pret.

De aceea, sper ca viitoarea conducere a Partidului National Liberal sa sustina valorile libertatii, astfel incat cetateanul sa nu mai fie un simplu subiect al Statului. Cred ca oamenii isi pot atinge potentialul economic, cultural si personal doar in contextul unei depline libertati de actiune si de exprimare a propriilor valori si a propriilor credinte.

Din pacate, astazi Statul are un rol intruziv in viata romanilor. Statul decide la ce scoli sa mearga romanii, ce profesori sa aiba, la ce spital si la ce medic sa se trateze, ba chiar in ce sa creada si in ce sa nu creada.

In acelasi timp, conducerea pe care mi-o doresc este una care sa inteleaga ca prosperitatea nu se poate crea decat prin incurajarea muncii, iar acest lucru se poate obtine doar prin scaderea masiva a taxelor pe munca si pe energie.

Ronald Reagan spunea ca un stat nu poate controla oamenii daca nu controleaza economia.

Are curajul noua conducere a PNL sa vina si sa spuna stop banilor aruncati aiurea pe fictive nevoi sociale?

Are viitoarea conducere a PNL curajul sa spuna ca orice persoana care primeste ajutor social trebuie sa depuna o munca in folosul comunitatii?

Eu cred ca da.

In ultimii ani, a existat tentatia unor partide de dreapta de a intra in competitie cu stanga pesedista exact pe zona promisiunilor populiste.

Nu am castigat nimic de pe stanga, in schimb ne-am dezamagit si pierdut electoratul.

Viitorii lideri ai PNL trebuie sa fie sustinatori fermi ai libertatii economice, ai pietei libere si ai antreprenoriatului. Oamenii de afaceri nu trebuie sa se mai simta haituiti de institutiile statului.

Trebuie sa transmitem ferm mesajul ca cetatenilor le va fi mult mai bine cand vor avea de ales dintre mai multe locuri de munca. Trebuie sa transmitem romanilor ca doar competitia reala de pe piata muncii va face ca toata lumea sa castige mai bine si sa aiba locuri de munca mai bune si mai sigure.

Partidul National Liberal trebuie sa dea semnalul retragerii statului din economie, pentru a o lasa sa se dezvolte. Partidul National Liberal poate fi cel care incepe cu adevarat reformele catre un stat minimal, modern si performant, lasand in urma birocratia, incompetenta si coruptia din ultimele decenii.

Nimic din toate acestea nu se poate realiza peste noapte.

Este nevoie insa de continuitate doctrinara, astfel incat oricine va conduce PNL sa urmeze aceleasi principii si aceleasi valori.

Sunt o persoana dedicata valorilor libertatii, cred cu tarie in economia liberala si in valorile europene. Chiar daca sunt de putin timp in politica, am inteles ca doar Partidul National Liberal poate face opozitie Partidului Social Democrat si il poate opri sa distruga Romania.

Echipa care va castiga pe 17 iunie are datoria de a propune romanilor politici care intaresc dezvoltarea economica, care creeaza locuri de munca, politici care sa ii ajute pe oamenii cinstititi, onesti si muncitori.

17 iunie trebuie sa mai insemne insa si momentul in care incepem sa adunam toate energiile de la dreapta, cu scopul de a construi o alternativa la actuala guvernare.

Dupa 17 iunie, ruptura dintre partid si electorat trebuie sa dispara. Cetatenii vor gasi in PNL un partener, nu un obstacol. Vor gasi deschidere, nu ingradire. Reformele pe care ni le-am propus le vom face impreuna cu electoratul nostru, cu oamenii care ne-au acordat increderea de atatea ori, dar pe care i-am dezamagit.

Nu putem privi in viitor, daca nu ne uitam mai intai in trecut, pentru a ne intelege propriile greseli. Partea proasta: au fost multe. Partea buna: avem si multe de invatat de aici!

Orice ar spune unii sceptici, eu sunt optimista. Ma uit la colegii mei si ii vad pregatiti pentru perioada care urmeaza. Suntem pregatiti sa punem Romania pe drumul drept, de la care s-a abatut din cauza guvernarii PSD.

Eu am incredere in PNL si sper ca numarul celor care vor veni alaturi de noi va fi din ce in ce mai mare. Impreuna avem multe de facut, si de un lucru suntem siguri: singuri nu putem.

Hilde Brandl este arhitect si conduce un birou de arhitectura la Bucuresti din 2009. Este implicata in mai multe proiecte de promovare a turismului romanesc.

S-a nascut in Romania, in perioada comunista, de unde a emigrat in Germania alaturi de familia sa. Dupa 1989 s-a intors la Bucuresti unde s-a inscris la Facultatea de Ahitectura "Ion Mincu". Dupa ce a obtinut diploma de arhitect in Germania, a lucrat in mai multe tari, printre care Germania, Bonair si Venezuela. In Venezuela a participat la miscarile de protest fata de presedintele socialist Hugo Chavez.

In 2016 s-a inscris in Partidul National Liberal, unde militeaza pentru o mai buna guvernare, pentru un stat suplu si pentru un mediu de afaceri competitiv si onest.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#congres PNL, #alegeri presedinte PNL, #presedinte PNL , #stiri PNL