Opinii: Liberalii - pentru unii ciuma, pentru altii Felix

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 22:59
2720 citiri
Opinii: Liberalii - pentru unii ciuma, pentru altii Felix
Foto: Arhiva

O mare permutare se prevede la orizont: cel mai mic partidulet, intrat in Parlament pe sub pielea PSD, se leapada de Satana, ca la botez, si se pregateste sa intre in Parlamentul viitor pe sub pielea PNL, intrucat pe propria piele nu-l tin curelele de 5%, nici daca s-ar face un bonus de 3%, ca sa iasa basma curata cam pe la pragul salvator de 2%.

Un moment festiv, cu sampanie si coliva

PSD simte de pe acum cum isi va recastiga propriile locuri din Parlament, date de pomana, in schimbul tonomatelor, care si-au facut corect datoria, dar nu l-au atins pe Gulliver nici cat obuzele piticilor din tara lui Jonathan Swift.

PNL va pierde ceva din propriile locuri - pentru ca nimic pe lume nu se face gratis - dar va castiga o padure de Antene, toate rujate si cu ochii cat cepele, gata sa atace tot reduta Gulliver de la Cotroceni, la care viseaza pe drum de seara Crin, via Felix.

Nu-mi dau seama daca asta se va rezolva cu un congres, cu trei congrese, cu cateva conferinte nationale, sau numai cu cate o cupa de sampanie pentru aniversarea nasterii inainte de termen a PNL+PC si o lingura de coliva pentru comemorarea disparitiei premature a PSD+PC.

Domnul Agamita Voiculescu n-are probleme cu puntea

Pentru PC, trecerea dintr-o barca intr-alta nu-i decat o chestie de rutina, intrucat a mai facut-o, tot de nevoie. Nu prea stie sa inoate singur si ar fi un gest sinucigas sa incerce apa fara colac de salvare, la o adancime minima de acel fatidic 5%.

Domnul Voiculescu, acest Agamita Dandanache al secolului XXI, n-are ce pierde cand castiga, ori de la pesedisti, ori de la liberali. Pentru el e totuna, iar dupa ce s-a facut frate cu Geoana pana trece puntea, acum n-are de ales: ori se face frate cu Ponta, ori frate cu Crin, ori ramane fara punte si ajunge, ca Gagamita, fara "coledzi".

Pentru domnul Ponta cred ca este o operatie nedureroasa sa-si amputeze coada, de la care simtea deja, pe partea stanga, vreo cateva adenoame de dreapta, foarte greu de combatut, atunci cand vrei sa impaci si capra, si varza, si colegii care asteapta de dupa colt sa nu se mai bata pe locuri cu PC, la alegeri.

Pentru domnul Antonescu, anestezia e obligatorie. Altfel, doare sa-ti implantezi, din senin, pe partea dreapta, o coada cu ceva adenoame de stanga, inca necicatrizate.

PNL isi scoate un dinte plombat si isi pune o masea stricata

Dar, oricata anestezie i-ai face lui Antonescu, tot nu cred ca are noaptea somn, cand isi aminteste cum a matrasit-o partidul pe biata Mona Musca, numai pentru ca semnase pact cu Diavolul sub pseudonimul literar Dana, iar acum face el insusi pact cu Scaraotki, trecand cu vederea pseudonimul Felix.

Nu stiu cum ii pica atata indigestie la ficat liberalului Crin, cand isi da seama cum si-a extras din maxilar dintele cariat, dar plombat, denumit Dana, iar acum, tot intr-o veselie, isi implanteaza la codita o masea si mai stricata, rau mirositoare si chiar imposibil de plombat, fara ajutorul unui bun avocat.

Situatia ar fi chiar inexplicabila, daca nu ne-am gandi ca lumea e guvernata numai de destin. Altfel n-as gasi plauzibil cum de li s-a nazarit stramosilor nostri romani sa dea, din senin, acestor minunate plaiuri frumosul nume de Dacia-Felix.

Nu era mai corect sa le nazareasca premonitia viitorul CNSAS si sa fi zis cinstit Dacia-Ponta sau Dacia-Crin?

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....