"Plimbarea" Antena 3: PNL cere explicatii de la Ponta si Oprea

Luni, 11 August 2014, ora 11:32
1833 citiri
"Plimbarea" Antena 3: PNL cere explicatii de la Ponta si Oprea

PNL cere premierului Ponta si ministrului Gabriel Oprea "o explicatie publica" pentru incidentul de la manifestatia pro-Antena 3 unde au fost agresati jurnalisti si mentionarea masurilor legale care au fost intreprinse in momentul in care "plimbarea" anuntata a devenit un miting de protest, neautorizat.

"Partidul National Liberal a afirmat permanent hotararea de a apara, cu orice pret, libertatea presei. Insa, in raport cu gravul incident petrecut in cursul zilei de ieri, cu ocazia marsului initiat in jurul Palatului Cotroceni, de catre redactia Antena 3, precizam ca ne desolidarizam de orice acte de violenta si cerem sa fie luate, de urgenta, masurile cuvenite impotriva persoanei care si-a permis sa agreseze reporterii de la B1 TV si Realitatea TV.

Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

La fel cum ziaristii de la Antena 3 au tot dreptul sa-si exprime, in deplina libertate, opiniile, si ziaristii altor redactii au dreptul sa-si exercite meseria, fara a suferi agresiuni din partea cuiva", se arata intr-un comunicat transmis luni dimineata de PNL.

Liberalii mentioneaza ca, "intrucat gravul incident s-a petrecut in proximitatea intrarii in incinta Palatului Cotroceni, loc in care era plasat un dispozitiv de jandarmi si cel putin un lucrator de la Jandarmerie, asa cum rezulta din toate secventele surprinse, a filmat intreaga scena de violenta", PNL isi exprima "consternarea" ca nimeni nu a intervenit la fata locului.

"Plimbarea" Antenei 3 Politia l-a identificat pe agresorul jurnalistilor (Video)

PNL cere premierului Victor Ponta si ministrului de Interne Gabriel Oprea o explicatie publica pentru acest incident si mentionarea masurilor legale care au fost intreprinse "in momentul in care 'plimbarea' anuntata a devenit un miting de protest in toata regula, neautorizat si care a blocat artere de circulatie intens traficate".

"De asemenea, solicitam de urgenta Jandarmeriei Romane sa ia masuri pentru ca cetateanul care s-a dovedit agresiv sa suporte rigorile legii, iar persoanele vinovate pentru lipsa de interventie si pentru atitudinea lipsita de responsabilitate fata de un incident, in care aveau datoria sa intervina, sa fie la randul lor sanctionate", se mai arata in comunicatul PNL.

Liberalii mentioneaza totodata ca asteapta "cuvenitele scuze" din partea Jandarmeriei, adresate conducerilor celor doua televiziuni, ai caror reporteri au fost agresati.

Jandarmeria a precizat, despre manifestatia pro-Antena 3 care a avut duminica in jurul Palatului Cotroceni, ca a existat, in mod izolat, o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti, si ca s-au luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia.

Despre aceeasi manifestatie, sursa citata spune ca aceasta a fost una "spontana", la care numarul participantilor "a oscilat de la cateva zeci la aproximativ 4.000, context in care si dispozitivul de jandarmerie prezent la fata locului a fost adaptat permanent, conform procedurilor legale in vigoare".

Manifestatiile pro-Antena 3 au avut loc dupa ce jurnalisti ai acestui post de televiziune au anuntat ca ies "la plimbare" in zona Palatului Cotroceni, duminica la 17.00, si ca oricine "este binevenit" sa faca acelasi lucru.

In Capitala, unii jurnalisti, catalogati de manifestanti drept "dusmani" ai celor de la Antena 3, au fost intampinati cu ostilitate, fiind agresati si obligati, practic, sa se indeparteze. Un reporter al B1 TV a fost lovit cu piciorul in spate de un manifestant. Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti au spus ca situatie se calmase cand jandarmii au ajuns la fata locului si ca persoanele agresate pot face plangeri la Politie.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...