PNL a gasit solutia pentru a ataca la CCR Codul Administrativ, adoptat prin OUG

Marti, 20 August 2019, ora 17:10
4615 citiri
PNL a gasit solutia pentru a ataca la CCR Codul Administrativ, adoptat prin OUG
Foto: Facebook/Cristian Bacanu

PNL va ataca la Curtea Constitutionala Codul Administrativ, pe care il considera neconstitutional, pentru ca nu putea fi adoptat prin ordonanta de urgenta, dar si pentru prevederea care a permis adoptarea, prin majoritate simpla, a celor 20 de hotarari privind infiintarea companiilor municipale din Bucuresti, a anuntat, marti, presedintele PNL Sector 5, Cristian Bacanu.

"Va anuntam ca PNL va ataca la Curtea Constitutionala, si acum avem si mijlocul procedural sa o facem, Codul Administrativ. Pentru ca, pe de o parte, avem o problema cu neconstitutionalitatea intregului Cod Administrativ, care nu putea fi adoptat prin OUG, asa cum a fost adoptat, si, pe de alta parte, avem o problema legata de neconstitutionalitatea prevederii din Codul Administrativ care a permis adoptarea acestor hotarari", a precizat Bacanu, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a spus ca partidul se concentreaza pe blocarea aplicarii acestor noi hotarari ale CGMB privind companiile municipale, care nu reprezinta decat "expresia unei ambitii de neinteles a doamnei primar (Gabriela Firea - n.red.) de a le mentine in viata".

"Ne concentram actiunea pe blocarea acestor 20 de hotarari adoptate in temeiul noului Cod administrativ cu o majoritate simpla.

In paralel, contestand Codul Administrativ, pentru faptul ca permite adoptarea de decizii legate de angajarea patrimoniului cu majoritate simpla, cand, in realitate, acest lucru trebuie sa se intample cu votul larg al tuturor celor care reprezinta vocea cetatenilor in consiliile locale", a explicat Alexandru.

Bacanu a adaugat ca exista un proces in derulare privind inchiderea societatilor nou-infiintate.

"Avem un proces in derulare, care are termen in septembrie, privind inchiderea societatilor doamnei Firea. Prin aceste hotarari, pe care Consiliul General le-a adoptat, se incearca blocarea acestui proces si salvarea celor 20 de societati care functioneaza in mod nelegal.

Primul pas este cel al depunerii plangerii prealabile, solicitand Consiliului General sa revoce aceste hotarari. Dupa aceea, vom merge in instanta si vom cere anularea celor 20 de hotarari si, totodata, vom invoca o exceptie de neconstitutionalitate cu privire la Codul Administrativ", a mentionat liderul PNL Sector 5.

Potrivit acestuia, odata ce niste hotarari de Consiliu General au fost anulate in mod definitiv de o instanta, acestea "nu mai pot fi confirmate".

"Ceea ce a facut doamna Firea este in mod vadit un abuz, un exces de putere si PNL va solicita instantei sa sanctioneze acest abuz de putere printr-o hotarare judecatoreasca. In paralel, vom contesta in totalitate Codul Administrativ pentru procedura de adoptare a acestuia si, in particular, cu privire la norma respectiva, care a permis adoptarea acestor hotarari de Consiliu General.

In masura in care CCR va impartasi argumentele noastre cu privire la neconstitutionalitatea Codului Administrativ, acesta poate fi declarat neconstitutional in ansamblul sau", a declarat Cristian Bacanu.

Citeste si PNL a facut plangere in instanta si la Prefectura impotriva companiilor lui Firea

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#PNL CCR Codul Administrativ , #stiri PNL