PNL acuza Guvernul ca abate atentia de la bugetul pe 2012

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 19:16
1112 citiri
PNL acuza Guvernul ca abate atentia de la bugetul pe 2012
Foto: TVR Info

PNL acuza Guvernul ca face un "joc politic" readucand in discutie tema alegerilor comasate, ca sa atraga atentia de la adevaratata problema, adica bugetul pe 2012.

"Desi spun ca isi doresc descentralizarea si regionalizarea, Guvernul centralizeaza resursele. Guvernul, pe usa din dos sau pe sub usa, isi pregateste proiectul de buget. Subiectul comasarii alegerilor si reducerea numarul parlamentarilor este o abatere a atentiei de la problemele reale. Dezbaterea este adusa cand vine proiectul bugetului, deci e un joc politic", a declarat parlamentarul liberal Victor Paul Dobre.

Cat despre Legea Asistentei sociale, care urmeaza sa fie discutata luni, de la ora 16.00, in Comisia de Munca, liberalul Victor Paul Dobre a spus ca urmeaza sa fie dezbatute cele aproximativ 200 de amendamente.

"La legea asistentei sociale avem un numar de aproape 200 de amendamente. Dezbaterea incepe la ora 16.00 si vine si ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Sunt amendamente de la toate partidele care urmeaza sa fie discutate", a mai declarat parlamentarul liberal.

Coalitia de guvernare a decis ca alegerile parlamentare si cele locale din anul 2012 se vor desfasura in aceeasi zi, pe un sistem de vot uninominal la Senat si mixt la Camera Deputatilor.

Informatii pe surse spun ca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament pentru ca aceste masuri sa fie adoptate.

Surse din PDL au declarat pentru Ziare.com ca alegerile comasate vor fi organizate in ultimul weekend din noiembrie, 24 - 25 noiembrie 2012.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca in sedinta de luni a coalitiei s-a convenit comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012, reducerea numarului de parlamentari, insa cu mentinerea Parlamentului bicameral. Intelegerea ar fi fost un compromis intre PDL si UDMR.

Bugetul de stat pe 2012 prevede venituri de 95,66 miliarde lei, mai mari cu 13,5% fata de cele din 2011 si cheltuieli de 112,82 miliarde lei, in scadere cu 0,01%, cu un deficit de 17,16 miliarde lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru 2012 publicat de Ministerul Finantelor Publice.

PNL se opune modificarii legii privind finantele publice locale

Vicepresedintele PNL, Daniel Chiritoiu, a anuntat ca in sedinta BPC al PNL s-a decis ca liberalii sa se opuna intentiei guvernului de modificare a Legii 273/2006 privind finantele publice locale.

"Ce presupune aceasta modificare? Presupune reducerea cotelor din sumele defalcate din impozitul pe venit catre toate primariile de comune, orase, municipii si implicit

consilii judetene, de la 77% la 71,5%. Cele mai afectate sunt primariile de comune, orase si municipii carora li se reduce cu 3,5 puncte procentuale aceasta cota de venit si, de asemenea, consiliile judetene cu un punct procentual.

Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca guvernul doreste sa centralizeze alocarea resurselor financiare pentru alocarea acestora catre unitatile de invatamant prescolar. Desi clameaza descentralizare si, mai nou, regionalizare, ca alocarea resurselor sa se faca aproape de cetatean, vedem ca acest guvern centralizeaza resursele astfel incat sa le aloce catre autoritatile publice locale pe criterii politice", a declarat Chiritoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#PNL buget 2012, #Guvernul centralizeaza resursele , #stiri PNL
Comentarii