Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PNL ameninta ca nu voteaza bugetul, daca ii sunt respinse amendamentele

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 11:34
390 citiri
PNL ameninta ca nu voteaza bugetul, daca ii sunt respinse amendamentele
Foto: Arhiva

PNL apreciaza ca proiectul legii Bugetului de Stat pe anul 2011 consacra transformarea statului roman de catre guvernarea Basescu-Udrea-Boc "intr-un stat eminamente clientelar, dusman al propriilor cetateni" si, daca amendamentele lor vor fi respinse, parlamentarii liberali nu vor vota pentru.

PNL acuza ca alocarea banilor in 2011 se face catre obiectivele de investitii publice majore, care nu contin criterii, respectiv ordinea vechimii aprobarii proiectului, sume restante la plata, oportunitate, informeaza un comunicat al PNL remis luni Ziare.com.

Liberalii mai considera ca modul de construire a Bugetului de Stat pe anul 2011 va mentine starea de agonie a economiei romanesti, iar mediul privat va fi, in continuare, subiect al unui regim de exterminare fiscala si victima a impredictibilitatii financiare.

Drept urmare, PNL anunta ca va face tot posibilul pentru a corecta, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, proiectul dezastruos de buget promovat de actuala Putere, prin intermediul mai multor amendamente, iar prioritare sunt cele care incurajeaza mediul privat.

Amendamentele PNL

Printre amendamentele liberalilor la proiectul de buget pe 2011 se afla reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 4 puncte procentuale, reducerea integrala a cotelor de contributii sociale in anul 2011, pentru angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza persoane aflate de peste trei luni in somaj.

In plus se are in vedere si scutirea de impozitare a dividendelor care vor fi reinvestite sub forma majorarii capitalului social la societatile comerciale unde sunt actionari (asociati) sau participarea la capitalul social al altor societati comerciale si care conduc la crearea de noi locuri de munca, reintroducerea impozitului de 3% asupra cifrei de afaceri pentru IMM-uri, reducerea TVA pentru constructiile si tranzactiile cu locuinte noi la 5%, pentru stimularea industriei constructiilor si a pietei imobiliare si revenirea asupra majorarii cotei standard TVA, readucand-o la nivelul initial de 19% pentru a mentine competitivitatea economiei romanesti in UE.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PNL vot buget, #amendamente PNL buget , #stiri PNL