PNL ar vota orice motiune de cenzura

Luni, 26 Iulie 2010, ora 13:21
1189 citiri
PNL ar vota orice motiune de cenzura

Mihai Voicu, purtator de cuvant al PNL, a declarat ca liberalii si-ar dori o majoritate parlamentara care sa sustina fie un guvern al Opozitiei cu UDMR, fie un guvern de tehnocrati.

"(...)Dorim formarea unei majoritati parlamentare care sa fie pastrata pentru formarea unui nou guvern, fie un guvern cu partidele de Opozitie si eventual cu UDMR, fie un guvern de tehnicieni cu un mandat limitat, pana la organizarea de alegeri anticipate", a declarat Mihai Voicu, dupa intalnirea Biroului Politic Central al PNL.

Acesta a precizat ca liberalii vor vota orice motiune de cenzura care ar duce la caderea Guvernului Boc, in conditiile in care "la o demisie nu se asteapta".

Despre suspendarea presedintelui, Voicu a declarat ca este doar o ipoteza pentru situatia in care s-ar constitui o noua majoritate parlamentara, careia seful statului i-ar refuza numirea premierul propus.

Mihai Voicu a adaugat ca PNL este dispus sa participe la o sedinta extraordinara a Parlamentului pe tema Legii ANI, la cererea presedintelui, insa a adaugat ca acest act normativ nu ar trebui sa fie singura tema de discutii.

"Sunt chestiuni economice mai importante decat legea ANI care trebuie discutate, (...) ma refer la cresterea TVA, ordonanta 63 care a creat foarte multe probleme si incalca grav autonomia locala, sunt legi care au bulversat complet, cum ar fi chestiunea cu drepturile de autor, foarte mari probleme in sistemul sanitar", a declarat Mihai Voicu.

Acesta a adaugat ca Parlamentul ar trebui sa discute cateva dintre initiativele legislative ale PNL, precum cele legate de relaxarea fiscalitatii si crearea de locuri de munca.

Presedintele Basescu a cerut Parlamentului sa se intruneasca in sedinta extraordinara pentru a discuta Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate, in conditiile in care raportul Comisiei Europene pe Justitie a criticat Romania pentru incapacitatea ANI de a controla averile demnitarilor.

Citeste si:
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Sursa: Ziare.com