PNL: Boc incearca sa eludeze Constitutia smechereste

Sambata, 11 Iunie 2011, ora 19:06
826 citiri
PNL: Boc incearca sa eludeze Constitutia smechereste

Dupa ce premierul Emil Boc a anuntat, sambata, ca reorganizarea administrativ-teritoriala se face, conform proiectului PDL, fara modificarea Constitutiei, liberalii acuza ca premierul incearca "sa eludeze Constitutia, printr-o procedura smechereasca".

Partidul National Liberal constata ca domnul Emil Boc, prim-ministrul de forma al Romaniei, a dezvaluit astazi procedura smechereasca prin care PDL, in interes politic, incearca sa eludeze atat Constitutia, cat si relatia cu Uniunea Europeana. Transformarea actualelor regiuni de dezvoltare in judete este cheia acestei proceduri, se arata intr-un comunicat al Partidului National Liberal.

Avand in vedere ca, potrivit Constitutiei, Romania este organizata in comune, orase si judete, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, sublinia ca modificarea nu ar putea fi facuta decat prin revizuirea Constitutiei. Premierul Emil Boc a anuntat insa, sambata, ca reorganizarea poate fi facuta prin respectarea legilor administratiei locale si legii deconcentratelor, in cadrul constitutional actual.

Emil Boc: Comasarea judetelor poate fi facuta fara revizuirea Constitutiei

"Ce vrea de fapt Emil Boc: sa numeasca regiunile judete ca sa nu modifice

Constitutia, sa mentina actualele regiuni de dezvoltare, ca sa nu aiba

probleme cu finantarile de la Uniunea Europeana", arata liberalii, care cer premierului Emil Boc sa explice daca exista vreun studiu de impact la proiectul propus de PDL, o evaluare a costurilor sau daca a fost notificata in avans Comisia Europeana.

Liberalii se mai intreaba "daca s-a consultat cu cineva in afara de Traian Basescu, in privintaformulei gasite" si daca s-a gasit solutia la problema desfiintarii Consiliilor Judetene, acestea fiind titular de contract in exercitiul financiar al Uniunii Europene.

"Atragem atentia domnului Emil Boc ca retorica despre baronii locali, de care

PDL nu duce lipsa, nu tine loc de raspunsul la aceste intrebari. Am aflat astazi ca PDL are un proiect privind reorganizarea administrativ-teritoriala, proiect pe care insa nu l-a vazut nimeni.

Probabil ca domnul Boc a uitat sa comunice ca proiectul PDL este proiectul

domnului Basescu. Plecarea domnului Sebastian Lazaroiu de la Cotroceni pare

sa fi scurt-circuitat comunicarea", mai arata liberalii.

(L.S.)

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Boc eludeaza Constitutia, #Boc smecherie Constitutie , #stiri PNL