PNL cere comisie de ancheta pentru cazul Mircea Basescu

Sambata, 22 August 2009, ora 21:14
1865 citiri
PNL cere comisie de ancheta pentru cazul Mircea Basescu

Deputatii din Comisia de Aparare vor solicita infiintarea unei comisii de ancheta pentru sa verifice toate contractele incheiate de MAp in ultimii ani si firma DesintCo, din care face parte fratele presedintelui, Mircea Basescu.

"Vom solicita infiintarea comisiei de ancheta, la nivelul Parlamentului, saptamana viitoare sau cand va incepe sesiunea parlamentara, adica la 1 septembrie", a precizat Mihaita Calimente.

Deputatul PNL este de parere ca toate firmele care desfasoara activitati in domeniul armamentului ar trebui inregistrate la comisiile de specialitate din Parlament. "Sunt mai multe firme care se ocupa cu asa ceva si ar trebui sa fie inregistrate la comisiile de aparare din Camera Deputatilor sau din Senat, pentru a se sti care sunt aceste firme ce fac asemenea operatiuni", a spus Calimente.

De asemenea, Calimente a afirmat ca "ar trebui sa fie anchetate si alte lucruri la care nu s-a primit pana acum raspuns: achizitia avioanelor multirol, afacerea transportorului amfibiu blindat sau fregatele", a mai declarat deputatul PNL.

Fostii ministri ai Apararii, Gheorghe Tinca si Teodor Melescanu, sustin ca este imposibil ca serviciul de informatii al Armatei romane sa nu fi avut cunostinta despre activitatea societatii DesintCo, unde este actionar fratele presedintelui, Mircea Basescu, conform Realitatea TV.

Consilierul prezidential pentru Aparare, Iulian Fota, a incercat sa demonstreze ca presedintele nu are legaturi cu afacerile fratelui sau.

Fota a incercat, totodata, sa arate si seful statului nu are nicio legatura cu afacerile fratelui sau.

"E inadmisibil ca fratele presedintelui sa se asocieze intr-o firma cu oameni care fac afaceri cu statul roman", a afirmat Iulian Fota.

Fostul ministru al apararii, Theodor Atanasiu, considera ca existenta unor astfel de firme arata ca Romania este in continuare o tara de mana a treia.

Mircea Basescu este asociat din luna iunie 2009 cu cativa militari intr-o firma de consultanta in domeniul armatei, scrie ziarul "Bursa", in editia de vineri, mentionand ca astfel fratele presedintelui Traian Basescu devine jucator in industria de armament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#comisie ancheta MAP Desintco, #afaceri armament Mircea Basescu, #Aurel Cazacu firma armament , #stiri PNL