PNL cere demisia liberalului care sustine sterilizarea femeilor rrome

Luni, 04 Februarie 2013, ora 20:39
2013 citiri
PNL cere demisia liberalului care sustine sterilizarea femeilor rrome

Presedintele TNL Florin Alexe a declarat, luni, ca tinerii liberali se delimiteaza de declaratiile lui Rares Buglea care a propus ca femeile de etnie rroma sa fie sterilizate, punctand ca acesta si-a dat demisia din functia de presedinte al TNL Alba, urmatorul pas fiind demisia din partid.

"Din pacate, am aflat si eu in aceasta dimineata declaratiile sale pe o retea de socializare. TNL se delimiteaza de asemenea declaratii si luari de pozitie, mai ales ca in TNL exista un birou de analiza al situatiei rromilor. I-am cerut demisia de onoare (din TNL - n.red.), din cate am inteles acest lucru se va intampla in cursul zilei de astazi", a declarat acesta.

Un liberal sustine sterilizarea femeilor rrome

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a sustinut ca declaratia acestuia este impardonabila pentru un om politic, punctand ca important este faptul ca Buglea a inteles greseala si si-a dat demisia de la conducerea TNL Alba.

"Am vrut sa vad declaratia, avea pe Facebook o postare. Este o greseala impardonabila pentru un om politic, e presedintele TNL Alba si i-am cerut sa faca el primul gest politic pana nu trebuie sa luam noi masurile care se impun. Si mi-a spus ca a scris deja demisia din functia de presedinte al TNL, o am pe masa cand ajung la sediu.

(...) Nu stiu daca o sa il dam afara din partid, o sa stabileasca organizatia din care face parte conform Statutului. (...) Important este ca a inteles greseala pe care a facut-o si a facut gestul politic care era firesc care era sa-l faca, sa isi dea demisia. Era un tanar care nu avea nici manifestari, nici declaratii care sa duca in sensul acesta. Era chiar un tanar cu viziune democratica, un tanar serios, m-a surprins declaratia", a explicat Atanasiu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al PNL Mihai Voicu a mentionat ca declaratia lui Buglea este "absolut inacceptabila".

"Am fost informati ca domnul respectiv si-a prezentat demisia din functia de presedinte al TNL Alba. (...) Eu personal consider ca aceasta demisie este fireasca dupa ceea ce a declarat", a spus Voicu.

Rares Buglea a scris pe o retea de socializare ca femeile de etnie rroma ar trebui sterilizate.

"Am introdus noi apa in tiganime...Ei bine dragii mei acolo s-a introdus apa si un strat subtire de pavele (asa de dragul votului) dar este total insuficient! In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala... Stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane! De ce o mai lasam sa il nasca si pe al 2-lea si pe al 5-lea... sa plateasca statul ajutoare sociale si sa punem noi zece lacate pe poarta????", a sustinut tanarul.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#liberal sterilizare femei rrome, #PNL demisie liberal femei rrome, #scandal sterilizare femei rrome , #stiri PNL