PNL cere demisia lui Ponta si a ministrului Educatiei

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 22:02
4952 citiri
PNL cere demisia lui Ponta si a ministrului Educatiei
Foto: Ziare.com

PNL cere demisia premierului social-democrat Victor Ponta si al ministrului Educatiei Sorin Mihai Cimpeanu, sustinand ca PSD a transformat educatia intr-un taram al "politicianismelor" si al "manevrelor electorale".

Deputatul liberal Raluca Turcan sustine, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca avand un premier plagiator si urmarit penal, ajungem ca 1 din 4 absolventi de clasa a XII-a sa nu se inscrie la Bacalaureat.

"Din promotia curenta a liceelor s-au inscris la examenul de bacalaureat aproape 144.000 de elevi (reprezentand 76,89% din totalul inscrisilor), iar din absolventii de liceu fara bacalaureat din promotiile anterioare s-au inscris aproximativ 25.000 (23,11%) ", se arata in comunicat.

Bacalaureat 2015: A predat lucrarea cu tot cu fituici

Raluca Turcan a publicat si niste cifre legate de examenul maturitatii:

  • Din promotiile anterioare nu s-au reinscris pentru examenul de BAC in jur de 320.000 de elevi.
  • In acest an s-ar putea sa avem un record total la numarul de absenti de la BAC - in jur de 50.000 de elevi. Adica, 1 din 4 absolventi de anul acesta au urmat un liceu fara finalitate. La aceasta cifra se vor mai adauga cei care vor pica examenul.
  • Realitatea este dramatica in fapt: asemenea absolventilor din seriile anterioare, si cei de anul acesta vor ingrosa randurile somerilor si a asistatilor sociali.

"PSD a creat o armata de absolventi fara calificari, fara diplome, fara cunostinte pentru viata si piata muncii. In acest moment, testele internationale ne arata ca 40% din elevii de 15 ani sunt analfabeti functional. Rata somajului in randul tinerilor la sate este de 15%. Iar randurile elevilor care nu au luat sau nu s-au inscris la examenul de BAC in ultimii ani, se vor ingrosa cu peste 50.000 de anul acesta. S-ar putea sa avem aproape 400.000 de elevi carora li s-a taiat orice perspectiva de a avea o viata decenta, normala. Prejudiciul este enorm - doua generatii de elevi abandonate de guvernarea PSD!", se mai arata in comunicat.

Raluca Turcan mai sustine ca "PSD a amputat Legea Educatiei incurajand contraperformanta si prejudiciind tinerii de perspectiva reusitei prin educatie".

De ce ar trebui sa demisioneze Ponta si Cimpeanu

PNL cere demisia premierului si a ministrului educatiei din urmatoarele motive:

* Au permis functionarea postlicealelor in universitati pentru a profita financiar anumite grupuri de interese (OUG 49/2014). Alte rezultate concrete nu exista;

* Nu finanteaza decontul integral pentru naveta elevilor (OG nr. 29/2013) si a profesorilor;

* Nu acorda manuale gratuite elevilor de a XI-a si a XII-a, incalcand art. 69 alin. 4 care prevede explicit ca elevii si profesorii "beneficiaza de manuale scolare gratuite".

* Finantarea per elev este derizorie. Aproximativ 80% din costul standard/elev il reprezinta salariile profesorilor. Ceea ce arata ca statul aloca direct pentru un elev extrem de putini bani.

* In acest moment avem peste 3000 de scoli in care se invata simultan, alte 1200 de scoli care au ramas in stadiul de santier de 4 ani si cateva mii fara autorizatie sanitara de functionare.

* Programele si manualele scolare nu mai raspund nevoilor de cunoastere ale elevilor.

* Schimba regulile jocului in timpul jocului, aducand modificari la metodologia de organizare a bacalaureatului in timpul desfasurarii examenului.

* A politizat excesiv sistemul de educatie la varf, incurajand delasarea, coruptia si interesele de partid si ignorand complet nevoile elevilor, profesorilor si comunitatii.

"PNL a propus cate o initiativa legislativa sau amendamente la aceste legi dezastru pentru a stopa derapajul din Educatie. Din pacate, PSD a transformat educatia intr-un taram al politicianismelor si al manevrelor electorale! Iar pentru acest fapt va trebui sa plateasca cu plecarea de la guvernare", a mai transmis Raluca Turcan.

C.P.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#PNl demisie Ponta ministru educatie, #Ponta demisie PNL, #PNL demisie ministru educatie , #stiri PNL