PNL cere dezbatere in Parlament pe tema comunicatiilor

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 19:44
662 citiri
PNL cere dezbatere in Parlament pe tema comunicatiilor

Vicepresedintele Comisiei de aparare a Camerei Deputatilor, George Scutaru, a declarat miercuri ca PNL solicita presedintilor celor doua camere ale Parlamentului convocare unei sedinte pentru dezbaterea raportului Comisiei de ancheta privind interceptarea comunicatiilor.

"Recentele comentarii publice privind posibila folosire a unor interceptari telefonice in folosul unor oameni politici fac necesara o dezbatere serioasa a acestui subiect la nivelul Parlamentului. Nu trebuie sa uitam faptul ca, in 4 noiembrie 2008, Comisia parlamentara de ancheta pentru verificarea informatiilor furnizate cu privire la interceptarea comunicatiilor a depus un Raport la Birourile Permanente ale celor doua Camere, insa acest raport nu a fost dezbatut de catre Legislativ.

PNL considera ca discutarea Raportului Comisiei de ancheta in plenul Parlamentului poate crea o platforma de dezbatere publica a subiectului interceptarilor. Tocmai de aceea solicitam presedintilor celor doua Camere convocarea unei sedinte comune, dupa inceperea sesiunii parlamentare, pentru dezbaterea raportului Comisiei de ancheta", solicita Scutaru, prin intermediul unui comunicat de presa remis agentiei NewsIn.

Comisia de ancheta a fost infiintata in 2007, la sesizarea liderului PC Dan Voiculescu, in urma afirmatiilor privind interceptarile facute de Claudiu Saftoiu, in calitate de sef al SIE, la audierile Comisiei parlamentare privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Scutaru, in numele PNL, solicita Guvernului sa-si exprime punctul de vedere fata de pachetul de legi in domeniul securitatii nationale, initiate de liberali si ramase in dezbatere parlamentara.

"Actuala majoritate parlamentara poate debloca dezbaterile care stagneaza pe marginea acestui pachet legislativ si poate arata astfel ca doreste adoptarea unei legislatii moderne in domeniul securitatii nationale", se mai arata in comunicat.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#PNL dezbatere Parlament, #interceptare comunicatii , #stiri PNL