PNL contrazice PSD: Nu cota unica e cauza crizei

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:07
894 citiri
PNL contrazice PSD: Nu cota unica e cauza crizei
Foto:Arhiva

Purtatorul de cuvant al PNL Mihai Voicu a declarat luni ca, desi liberalii vor vota motiunea de cenzura a PSD pentru obiectul politic de a darama Guvernul, liderii PNL sunt extrem de nemultumiti de ideea avansata de PSD, anume ca situatia actuala ar fi fost cauzata de cota unica.

"Ne mentinem hotararea de a vota motiunea de cenzura care va fi depusa, am inteles, de PSD in urma procedurii angajarii raspunderii. Sunt totusi cateva precizari pe care as dori sa le fac: una foarte importanta cu privire la continutul acestei motiuni.

Dincolo de asumarea obiectivului politic al caderii Guvernului si al respingerii acestor masuri pe care Guvernului se va angaja, dorim sa precizam ca suntem extrem de nemultumiti de ideea avansata de PSD care spune, in esenta, ca vinovatia principala pentru situatia economica din tara o are cota unica de impozitare", a afirmat Voicu, referindu-se la textul motiunii de cenzura pregatita de PSD.

Potrivit liberalului, aceasta abordare este "absurda".

"Revenirea la sistemul de impozitare din vremea Guvernului din perioada 2000-2004, cu impozite de profit de 25%, cu impozite pe venit de pana la 40% ar reprezenta un dezastru, un faliment indreptat direct catre bruma de clasa mijlocie care a mai supravietuit in urma genocidului intreprinderilor mici si mijlocii practicat in 2009, prin introducerea impozitului forfetar.

Vinovatia adevarata pentru situatia economica, dincolo de criza economica mondiala, o reprezinta incompetenta si clientelismul Guvernului Boc in toate formele sale din 2009 pana acum. Nu cred ca o discutie indreptata in acest moment pe sistemul de impozitare este una productiva, discutia trebuie indreptata catre adevaratele surse printre care si clientelismul politic", a sustinut Mihai Voicu.

Intrebat daca PNL va depune amendamente la proiectele trimise de Guvern la Parlament, pe care urmeaza sa-si angajeze raspunderea, vicepresedintele PNL a precizat ca grupurile parlamentare liberale vor lua o decizie pe acest subiect, deocamdata neprimindu-se actele normative.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni la inceputul sedintei BPN ca sustine ideea ca motiunea de cenzura ce va fi initiata de social-democrati sa nu includa masurile alternative propuse de PSD, astfel incat demersul sa fie sustinut atat de liberali, cat si de parlamentari ai puterii.

Ponta a afirmat ca propunerea sa vine sa preintampine situatia in care unii parlamentari nu vor vota motiunea de cenzura, deoarece aceasta include masuri de stanga.

"Propunerile alternative atat ale PSD, cat si ale altor partide din opozitie, PNL si PC sa fie separate de motiunea de cenzura, in asa fel incat sa nu fie niciun fel de problema in a obtine toate voturile opozitiei si in acelasi timp, cred eu, voturi ale altor parlamentari care au sustinut pana acum Guvenul, si care intre electorat si Guvernul actual sper ca vor alege propriul electorat", a spus Ponta.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#motiune cenzura, #PNL motiune, #PNL cota unica , #stiri PNL